TG Telegram Group Link
Channel: همایش "گفتگو برای نجات ایران"
Back to Bottom
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️از نشست جمعی از مخالفان جمهوری اسلامی در جورج‌تاون در ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ تا همایش آنلاین گفتگو برای نجات ایران در اول اردیبهشت ۱۴۰۲.
اختلاف در اپوزیسیون باعث رویش نیروهاست؛ برخلاف اختلاف در حکومت استبدادی که باعث ریزش نیروهای حکومت است. اتفاقا ما چون قرار نیست مثل حکومت‌های استبدادی از کسی اطاعت کنیم به اختلاف می‌رسیم و این طبیعی است.

▫️اختلاف را باید با کمک گرفتن از تجربه سیاسی و منش اخلاقی مدیریت کرد. مشکلی اگر هست از اختلاف نیست؛ بلکه از این است که رسانه‌ها ناگهان یک فرد یا جمع را نماد جنبش و نماینده مردم ایران معرفی می‌کنند؛ بعد وقتی آن جمع توان مدیریت اختلافاتش را نداشت و از هم پاشید، می‌گویند اپوزیسیون شکست خورده است.

▫️خیزش "زن‌زندگی‌آزادی"، فراگیرتر و باشکوه‌تر از آن است که با ماندن و نماندن یک جمع بماند با برود. خیزش بزرگ مردم را نباید به یک فرد یا جمع تقلیل داد؛ به قول سعدی:
دگران روند و آیند و تو همچنان که هستی!

📎گزیده‌هایی از گفتگو با «صفحه ۲» بی‌بی‌سی فارسی | نسخه کامل برنامه در یوتیوب

@akbarein
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نشست مجازی دو روزه «گفت‌وگو برای نجات ایران» با هدف تقویت گفتمان گذار از جمهوری اسلامی و تشکیل حکومتی دموکراتیک پایان یافت

گفت‌وگو با مریم سطوت، فعال سیاسی درباره هدف اصلی برگزاری این نشست
@iranintltv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
علی کشتگر، فعال سیاسی: همبستگی ملی با توافق بر اصول مشترک حداقلی امکان‌پذیر است.

همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران» در گفت‌وگو با منیره برادران، فعال حقوق بشر
@iranintltv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ارزیابی جمشید برزگر، روزنامه‌نگار از نشست مجازی «‌گفت‌وگو برای نجات ایران»
@iranintltv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نشست مجازی «‌گفت‌وگو برای نجات ایران» با حضور بیش از ۴۰ فعال داخل و خارج ایران

جزییات بیشتر با کیان امانی، ایران اینترنشنال
@iranintltv
🔸بن‌بست سیاست‌زدایی و جنبشی‌شدن سیاست در ایران

🔻 یادداشتی از علی افشاری، تحلیلگر سیاسی

بازداشت‌های اخیر کنشگران سیاسی قائل به عبور از جمهوری اسلامی چون کیوان صمیمی، عبدالله مومنی و علیرضا بهشتی شیرازی اتفاقی خاص است. این خاص بودن ارتباط چندانی به شخصیت حقیقی این افراد و سوابق‌شان ندارد، بلکه ناظر به موقعیتی است که در آن قرار گرفته‌اند. آنها هیچکدام برای نخستین بار نیست که حبس و بازداشت امنیتی-سیاسی را تجربه می‌کنند؛ بخصوص کیوان صمیمی و عبدالله مومنی که به نوعی زندان خانه دوم آنها است.

آنچه این بازداشت‌ها و به احتمال زیاد گسترش آنها به دیگر کنشگران داخل کشور را خاص کرده است، شکل‌گیری سیاست جنبشی در داخل کشور است که به‌شدت دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی را نگران کرده است.

ویژگی مهم گردهمایی "گفت‌وگو برای نجات ایران" نمایان شدن ظرفیت همگرایی و همکاری بین جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی داخل و خارج از کشور است که تجارب فعالیت سیاسی بالایی دارند. این جمع که ظرفیت گسترش را هم دارد، ساماندهی گذار انقلابی را امری متعلق به درون کشور دانسته که باید در چارچوب معیارهایی چون دمکراسی، موازین حقوق بشری، مبارزه خشونت‌پرهیز، حقوق شهروندی، حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران، کثرت‌گرایی در همه حوزه‌ها، استقلال و نفی مداخله خارجی تنظیم شود.

"گفت‌وگو برای نجات ایران" هنوز نه "ائتلاف" است و نه "جبهه" و تضمینی هم بر استمرار آن نیست، ولی نویدبخش شکل‌گیری نیروی سیاسی- اجتماعی لازم برای گذار به دمکراسی در داخل کشور است. این اتفاق در ادامه ابتکارها و اقدامات فردی نشان داد که اراده‌ای در بین نیروهای سیاسی برای عمل در داخل کشور شکل گرفته‌ است؛ این اراده باعث واکنش شتاب‌آلود و هراسناک حکومت شده است.

خصلت توده‌ای و نظم‌‌پذیری مقطعی و ناپایدار خیزش‌های اعتراضی از دی ۹۶ تا ۱۴۰۱ کار آنها برای موفقیت و ایجاد دستاوردهای ماندگار را دشوار ساخته است. جنبش‌های اجتماعی و نیروهای جامعه مدنی چون معلم‌ها، دانشجویان و کارگران علی‌رغم حفظ فعالیت‌های جنبشی در طول شش سال گذشته اما آن میزان سازمان‌یافتگی و توان عمل قدرتمند پیدا نکرده‌اند که بتوانند خواست خود را بر حکومت تحمیل کنند. البته موفقیت‌هایی داشته‌اند، ولی منجر به تغییرات بزرگ و معنادار نشده است.

علت اصلی این وضعیت گره خوردن مطالبات حداقلی و حداکثری اقشار مختلف ملت ایران به تغییرات سیاسی ساختاری و پردامنه است که نیازمند انحلال جمهوری اسلامی و تاسیس نظام سیاسی جدید با نهادهای دمکراتیک و کارآمد است.

📌 برای دسترسی کامل به گزارش روی تیتر کلیک کنید.
@dw_farsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 گزارش اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی از حضورش در نشست کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا

▫️انتظار اینکه خارجی‌ها بخواهند یا بتوانند چیزی را در ایران عوض بکنند واقع‌بینانه نیست؛ توقع اینکه دولت‌های خارجی وضعیت حقوق بشر را در ایران تغییر دهند توقع غلطی است | وضعیت حقوق بشر در ایران را خود مردم ایران می‌توانند تغییر دهند که آن هم مستلزم مقاومت مدنی و اجماع محکم بر سر محورهای مشخص است | آنچه که می‌توان و باید در سطح بین‌المللی انجام داد آگاه کردن افکار عمومی از شرایط ایران جهت حمایت معنوی و انسانی جوامع دیگر و محکومیت رفتار حکومت ایران با مردم است | باید به قدرت خودمان متکی باشیم تا هم حکومت را علیرغم سرکوب عریانش به عقب برانیم و هم گذار دموکراتیک در ایران محقق شود.

📎گفتگو با رادیو فردا
@kaleme
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴درباره همایش گفتگو برای نجات ایران و بازداشت‌های پس از آن

▫️سود جمهوری اسلامی در تفرقه مردم ایران و عدم اجماع آنهاست لذا با هر حرکتی مخالف است که تکثرگرا باشد، هژمونی در آن وجود نداشته باشد، راهی یاشد برای باز کردن دریچه تفاهم بین اقشار مختلف مردم، بین گروههای سیاسی مختلف حول یک اصول روشن، مبتنی بر زایش درونی در داخل ایران و بدون مداخله خارجی، بدون تکیه بر نیروهای خارچی و خشونت‌پرهیز؛ جمهوری اسلامی با همه اینها مخالف است.

📎از گفتگوی اردشیر امیرارجمند با بی‌بی‌سی فارسی

@kaleme
Forwarded from خاطرات و روزنوشت ها (عيسي سحرخيز)
تشدید حصر "میرحسین" و دستگیری یارانش به اتهام ارتباط با منافقین! و یک خاطره

احمد حیدری

اخیرا حصر "میر حسین" به اتهام ارتباط با منافقین تشدید شده و بعضی مشاوران و همراهانش که در سمینار مجازی "گفتگو برای نجات ایران" شرکت کرده‌اند، به همین اتهام دستگیر شده‌اند.

این که چگونه فردی که نزدیک ۱۳ سال است در حصر می‌باشد و تمام ارتباطات بسیار محدود زمینی و آسمانی‎اش! تحت نظر است، می‌تواند با منافقین ارتباط برقرار کند و آنها وی را خط دهند و از زبانش بیانیه صادر کنند!، خود سؤالی است و این که چگونه شرکت در یک سمینار مجازی و سخنرانی و ارائه مقال در آن که در مرأی و منظر عموم است، ارتباط با منافقین و جاسوسی و ... شمرده شده و افرادی بدین اتهام بازداشت می‌شوند، سؤال دیگری است که جواب می‌طلبند!

?در ارتباط با این اتهام که سبب تشدید حصر میر مظلوم و بازداشت یاران مظلومش شده، به بازگویی یک خاطره می‌پردازم. در سال ۱۳۷۹ و دوران دولت اصلاحات، برای بار اول به حفاظت اطلاعات روحانیون در تهران برای سین جیم فراخوانده شدم.
در روز موعود مراجعه کردم و مسئول آنجا که خود روحانی بود، شخصا برای گفتگو[در حقیقت بازجویی] آمد و به گفتگویی طولانی - فکر کنم حدود ۳-۴ ساعت-  نشستیم.

در آن ایام همایشی سه روزه -۱۹ تا ۲۱ فروردین ۱۳۷۹- در باره آینده ایران پس از پیروزی اصلاح‌طلبان، به ‌دعوت بنیاد هاینریش‌بل در برلین آلمان برگزار شده و بعضی افراد از ایران هم در آن شرکت کرده بودند که تعدادی از آنان با اتهامی مشابه اتهام یاران میرحسین دستگیر و زندانی شدند و رادیو و تلویزیون و تریبون‌های مذهبی جمعه و جماعات و تریبون‌های نهادها و ...، صبح و شام علیه این کنفرانس و شرکت کنندگانش سخن‌پراکنی می‌کردند.

در ضمن گفتگوی ما، سخن از آن کنفرانس به میان آمد و او در صدد توجیه اتهام و جرم شرکت‌کنندگان برآمد و از من پرسید می‌دانی چه سازمانی این کنفرانس را برگزار کرده است؟
من از او توضیح خواستم و او جواب داد: بنیادی که کنفرانس را ترتیب داده، زیر نظر حزب سبزهای آلمان است و حزب سبزها یک حزب صهیونیستی است و این کنفرانس در حقیقت توسط صهیونیست‌ها و در راستای اهداف آنان است و شرکت کنندگان با شرکت، آب به آسیاب صهیونیست‌ها ریخته و با آنان همکاری کرده و ... ».

من جواب دادم: فرض می کنم همه این ادعاهای شما صحیح باشد. این افراد خواسته‌اند با شرکت خود در این کنفرانس به جهان اعلام کنند بر خلاف تبلیغات گسترده منافقین، در ایران کم و بیش آزادی وجود دارد و نشانه‌اش این که ما توانسته‌ایم در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس پیروز شویم و در این کنفرانس شرکت کرده‌ایم.
بعد توضیح دادم که اتفاقا شرکت آنان که مخالفان جناح قدرتمند محافظه‌کار[اصولگرایان فعلی] صاحب قدرت در ایران هستند، آن قدر در خنثی‌سازی تبلیغات گسترده منافقان مبنی بر وجود خفقان در کشور، مؤثر بوده که منافقین نتوانسته‌اند تداوم کنفرانس را تاب آورده و به هر وسیله برای تعطیل کردن آن اقدام کرده از آن جمله رقّاص به جلسه فرستاده‌اند و کسی را فرستاده‌اند تا در جلسه برهنه شود و جلسه را به هم بریزد و موفق هم شده‌اند.
بعد هم پرسیدم چطور چنین جلسه‌ای که به سود نظام و مردم است، یک جرم و شرکت در آن مستحق مجازات می‌شود؟

در ادامه گفتم این که سازمان‌دهنده این کنفرانس و تریبون آن، زیر نظر صهیونیست‌هاست، برای شرکت نکردن کافی نیست زیرا نه تنها این تریبون، که همه تریبون‌های جهانی از جمله تریبون سازمان ملل و شورای امنیت در اختیار صهیونیست‌ها است ولی مسئولان جمهوری اسلامی به حق و با شجاعت در این مجامع شرکت می‌کنند و با استفاده از همین تریبون‎‌ها، به دفاع از جمهوری اسلامی می‌پردازند و اتفاقا بسیار هم موفق بوده‌اند و راه دیگری هم ندارند، و ادامه دادم که بله؛ کسانی که سخنی برای گفتن ندارند، از این تریبون‌ها و شرکت در آنها وحشت دارند و آن را توطئه دشمنان و در خدمت آنان می‌بینند ولی کسانی که سخن و منطق محکم و گیرا دارند، شجاعانه در این سازمانها حاضر شده و با استفاده از همین تریبون‌ها سخن حق خود را به گوش جهانیان می‌رسانند. [آن روحانی مسئول در برابر این استدلال من جز سکوت موضعی نداشت]

امروز هم طیف‌های مخالف که مسیر نظام را به سوی افول می‌بینند، برای نجات ایران در کنفرانسی مجازی شرکت کرده و فقط حرف زده و هم‌فکری کرده‌اند!
کسانی که شرکت در این کنفرانس مجازی را همدستی با اپوزیسیون برانداز و منافقین و ... می‌شمرند و با استناد آن به تشدید حصر و دستگیری اقدام می‌کنند، فقط بی‌منطقی و نداشتن بیان و استدلال خود را فریاد می‌زنند و ناخواسته به شنیده شدن سخنان مطرح شده در کنفرانس کمک می‌کنند و این سیره همه زورگویان است که به دست خود، زمینه ریشه‌کنی خود را فراهم می‌کنند! فاعتبروا یا اولی الابصار.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سرنگونی جمهوری اسلامی تنها راه نجات ایران. این پیامی بود که بیش از چهل فعال سیاسی و مدنی در نشستی مجازی بر آن تاکید کردند. انعکاس صدای هشت زندانی سیاسی در این نشست هم نشان داد که دستگاه سرکوب نظام در خشکاندن صدای آزادیخواهی ناتوان مانده.
گزارشی از مجتبا پورمحسن
@iranintltv
Forwarded from BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻جمعی ‌از کنشگران سیاسی و مدنی داخل و خارج از ایران، در ابتکاری تازه، موضوع یافتن راه حلی برای برون‌رفت کشور از شرایط فعلی را در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس به بحث گذاشته‌اند.

این همایش مجازی با پیام ۴۲ نفر از مخالفان جمهوری اسلامی، از جمله شماری که در ایران زندانی هستند برپا شده.

علی خردپیر نگاهی کرده به این همایش.

@BBCPersian
🔴 بازرسی منزل عبدالله ناصری؛
جستجوی خانه‌به‌خانه‌ی مأموران امنیتی!

کلمه - در ادامه بازداشت‌ها و تهدیدها علیه شرکت‌کنندگان در همایش آنلاین «گفتگو برای نجات ایران»، روز گذشته مأموران امنیتی به خانه عبدالله ناصری طاهری رفته‌اند و ضمن بازرسی، وسائل ارتباطی او را با خود برده‌اند. آنها پیش‌تر با تعرض به خانه‌های برخی دیگر از سخنرانان این همایش، سه تن از آنان را نیز بازداشت کردند، از جمله کیوان صمیمی و علیرضا بهشتی شیرازی که همچنان در زندان‌اند و تا لحظه تنظیم خبر هیچ اطلاعی از وضعیت آقای صمیمی در دست نیست.

بنابر گزارش رسیده به کلمه، عصر دیروز مأموران با نماینده دادستان وارد خانه‌ی ناصری شدند و پس از بازرسی و ضبط وسائل، او را به دادسرای اوین فراخواندند. این در حالی است که عبدالله ناصری ۶ سال است که به علت ابتلا به بیماری ELS امکان تکلم و حرکت ندارد و مأموران تنها راه ارتباطی او را برده‌اند.

عبدالله ناصری طاهری، استاد تاریخ، نویسنده، مترجم و کنشگر سیاسی، در سخنرانی مکتوبش در همایش اخیر گفته بود: «نحوهٔ قتل مهسا، شلیک به کیان پیرفلک، شلیک مستقیم به چشم‌های بیشمار، سرقت متعدد پیکر جان‌باختگان و مسمومیت سیستماتیک مدارس دخترانه، نمونه‌ای از کارهایی است که مرگ حکومتِ ولی فقیه را و ضرورت عبور از جمهوری اسلامی را نوید می‌دهد». متن کامل پیام او را می‌توانید اینجا بخوانید.

@kaleme
🔴 حمله وحشیانه مأموران جمهوری اسلامی به خانه عالیه مطلب‌زاده

کلمه - مأموران جمهوری اسلامی بامداد امروز به خانه‌ی عالیه مطلب‌زاده، عکاس‌خبرنگار و کنشگر مدنی ریختند و پس از شکستن درب منزل، درگیری، تفتیش و غارت وسائل ارتباطی‌اش او را به دادگاه انقلاب احضار کردند.

غزل عبداللهی، دختر عالیه مطلب‌زاده در حساب توییتر خود گزارش داده که ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه، در حالی که مادرش در خانه تنها بوده، ۷ مأمور در خانه را شکستند، به خانه ریختند و چند نفر هم بیرون خانه بودند؛ «با مامان فیزیکی درگیر شدن و گوشی و تمام وسائل الکترونیکی برده شده، ۴ ساعت بیشتر خونه رو ریختن پاشیدن…». او افزوده که سرانجام ۵ روز به مادرش فرصت دادند تا در دادسرای اوین⁩ حاضر شود.

عالیه مطلب‌زاده، نایب‌رییس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و از سخنرانان همایش آنلاین گفتگو ‌برای نجات ایران بوده است؛ همایشی که پیش‌تر ۸ نفر دیگر از سخنرانانش بازداشت یا احضار شده‌اند و خانه‌هایشان مورد تعرض و تفتیش قرار گرفته است.

@kaleme
HTML Embed Code:
2024/05/21 10:18:08
Back to Top