TG Telegram Group Link
Channel: هُدهُد"علوم شناختی و رسانه "
Back to Bottom
پنجمين همايش سواد رسانه اي با موضوع «كودك و خانواده در فضای مجازی»
  
▫️زمان : چهارشنبه ٩ اسفند ١٤٠٢،ساعت ۸:۳۰ تا ۱۹
▫️مکان : تهران، خیابان قبا، مجموعه فرهنگی هنری باغ زیبا

💬 لینک پخش زنده : 
https://www.aparat.com/ITDMC/live

@HOD8HOD
Forwarded from عرصه‌های‌ ارتباطی (Younes Shokrkhah)
#کتاب🔸عواطف در دنیای دیجیتال
شیوه‌های نوین شکل‌دهی به حقیقت‌ در ‌جهان معاصر، نویسنده: آدریان اسکریبانو، مترجم: میثاق شایق، ناشر: دکسا (۲۷۳ص)، قیمت: ۲,۳۰۰,۰۰۰ ریال
ما در جهانی به هم پیوسته از طریق دنیای مجازی/دیجیتالی زندگی می‌کنیم که تحولات فناورانۀ بیست سال اخیر آن را شکل داده است. قدرت این برنامه‌ها و ابزارها کاملا آشکار و کاربردشان در پژوهش‌های اجتماعی نیازی در حال رشد در علوم اجتماعی است. کتاب حاضر شامل مجموعه‌ای از پرسش‌ها و نتایجی است که می‌تواند حوزه‌های جدیدی در پژوهش‌ اجتماعی به وجود آورد. نویسنده در این کتاب عنوان می‌کند که در دنیای امروز فرایندهای دست‌یابی به حقیقت از رویه‌های علمی سنتی فاصله می‌گیرند و به سمت منطق برخاسته از حساسیت‌ها و عواطف پیش می‌روند. حال از شکل‌های مختلف هم‌دلی، درک و احساسات از طریق رژیم‌های هوشمند تنظیم عاطفی گرفته تا معنویت‌های جایگزین، همگی به عنوان شیوه‌های ممکن دست‌یابی به حقیقت لحاظ و تفسیر می‌شوند. شهر کتاب
🎯 هوش مصنوعی هیچ‌وقت از مخترعانش باهوش‌تر نخواهد شد
—نظریۀ «انفجار هوش» بر مبنای درک نادرستی از هوش به وجود آمده است


📍آیا روزی هوش مصنوعی خودش را از دست ما انسان‌ها آزاد می‌کند و بر ما مسلط می‌شود؟ تعداد قابل‌توجهی از دانشمندان فکر می‌کنند نباید این سوال را شوخی گرفت. فرض کنید روزی هوش مصنوعی به چنان مرحله‌ای از پیشرفت برسد که بتواند نمونه‌های ارتقایافته‌تری از خودش بسازد. یعنی دیگر برای تولید و بهبود خود نیازی به انسان‌ها نداشته باشد. بدین‌ترتیب خیلی زود به نقطه‌ای می‌رسد که هیچ انسانی یارای مقابله با آن را ندارد. بااین‌حال فرانسوآ شوله می‌گوید این سناریو هیچ‌وقت اتفاق نخواهد افتاد. چرا؟

🔖 ۴۳۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۲۶ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/g00775

@HOD8HOD
اثر دکتر فاکس!

🔸در سال ۱۹۷۳ پژوهش جالبی در رابطه با ارزیابی اثربخشی آموزش توسط آقای «دونالد نفتولین» استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی صورت گرفت که به «اثر دکتر فاکس» شهرت یافت.

🔸در این پژوهش يك بازيگر هاليوود با نام مستعار «دكتر مايرون فاكس» در نقش یک استاد مدعو به كلاس درس تعدادی دانشجو فرستاده شد تا درباره موضوع تخصصی «نظریه بازی ریاضی و کاربرد آن در آموزش پزشکان» به سخنرانی بپردازد. از او خواسته شد تا در سخنان خود از بيانات متناقض، لغات جعلی، مطالب نامربوط و غير منطقی استفاده كند. سخنرانی این فرد بسيار سرگرم كننده اما خالي از محتوا بود. در پايان سخنرانی، دانشجويان سخنرانی او را بسيار خوب و آموزنده ارزيابی کردند!

🔸اثر دکتر فاکس (Dr. Fox effect) یا «اغواگری آموزشی» یک پدیده روانشناختی است که در آن جذابیت یا شهرت یک سخنران باعث اغوای افراد شده و مطالبی که فاقد پشتوانه علمی و بی‌معنی هستند به عنوان مطالب ارزشمند تلقی می‌شود. همچنین افراد اغلب به اطلاعاتی که به صورت جذاب ارائه می‌شود، بیشتر اعتماد می‌کنند؛ حتی اگر آن اطلاعات غلط یا نادرست باشد.

🔸پیامدهای اثر دکتر فاکس در آموزش‌های سازمانی می‌تواند بسیار گسترده باشد. اگر فراگیران بیشتر به سبک ارائه مدرس یا شهرت او تمرکز کنند تا به محتوای آموزشی، ممکن است نتوانند مهارت‌ها و دانش مورد نیاز را فرا گرفته و در شغل خود به کار ببندند.

◀️ راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش تأثیر اثر دکتر فاکس در آموزش‌های سازمانی:

▪️اطمینان حاصل کنید که محتوای آموزشی به دقت طراحی شده است.
▪️از عناصر تعاملی مانند فعالیت‌های گروهی، بحث و تمرینات عملی در برنامه‌های آموزشی استفاده کنید.
▪️فرهنگ پرسش و پاسخ را در دوره‌های آموزشی ایجاد کنید تا فراگیران، محتوای آموزشی را با تفکر نقادانه مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهند.
▪️ارزیابی اثربخشی آموزش را جدی‌تر دنبال کنید.

حسین حسینی پناه
@HOD8HOD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو کاملا واقعی است❗️

هوش مصنوعی چت جی پی تی حالا دارای یک بدن فیزیکی است. دنیای ما را میبیند،  درک میکند و حرکات بسیار ظریفی انجام میدهد.

استارتاپ فیگور (Figure) با استفاده از ربات‌ انسان‌نمای جدیدش، فیلم‌های علمی‌تخیلی را به واقعیت تبدیل خواهد کرد...
@HOD8HOD
💠 مُقَلِّبَ الْقُلُوب

🌸یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ

🌸یا مُدَبِّرَ اللَّیلِ وَ النَّهَارِ

🌸یا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ

🌸حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ»


🌸هر روزتان نوروز نوروزتان پیروز🌸

#عید_نوروز
@HOD8HOD
♦️‌ ممنوعیت کودکان زیر ۱۴ سال از شبکه‌های اجتماعی در فلوریدای آمریکا

🔹‌‌نیویورک تایمز می نویسد، ران دیسانتیس، فرماندار ایالت فلوریدا آمریکا قانونی را امضا کرد که کودکان زیر ۱۴ سال را از افتتاح حساب در شبکه های اجتماعی منع می کند.

🔹‌‌بر مبنای این قانون حساب‌های کودکانی که قبلاً در شبکه‌های اجتماعی باز شده‌اند باید حذف شوند و برای تهیه اکانت نوجوانان ۱۴ و ۱۵ ساله رضایت والدین الزامی است.

🔹‌‌نیویورک تایمز این رویداد را تاریخی نامیده است.

@HOD8HOD
پایان عصر شبکه‌های اجتماعی نزدیک است؟

«شبکه‌های اجتماعی دیگر چندان اجتماعی نیستند»؛ این ایده یادداشت مهمی است که هفته‌نامه اکونومیست مدتی قبل منتشر کرد. بر اساس این گزارش، فعالیت کاربران شبکه‌های اجتماعی، به گروه‌های خصوصی در  پیام‌رسان‌ها (مثل واتس‌اپ و تلگرام) منتقل شده و محتوای درون شبکه‌های اجتماعی (مثل توئیتر و اینستاگرام) با محتوای افراطی جایگزین شده است. امری که مشکلاتی برای کاربران شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها ایجاد خواهد کرد. خلاصه این یادداشت با کمی تغییر را در ادامه می‌توانید بخوانید:

بیش از ۲۰ سال از زمانی که فیس‌بوک متولد شد و دنیای جدیدی را خلق کرد، گذشت؛ اما حالا پس از ۲۰ سال از فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی، آن‌ها دستخوش دگرگونی عمیقی شده‌اند که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. جادوی عجیب شبکه‌های اجتماعی آنلاین ترکیب تعاملات شخصی با ارتباطات جمعی بود. اکنون این ترکیب، دوباره به دو قسمت تقسیم شده است.

حالا مشاهده آخرین وضعیت دوستان در شبکه‌های اجتماعی جای خود را به ویدیوهایی از افراد غریبه داده است که شبیه تلویزیون است. پست‌های عمومی به طور فزاینده‌ای به گروه‌های بسته در پیام‌رسان‌ها منتقل می‌شود. شبکه‌های اجتماعی در حال تحول هستند و همین امر اکنون مشکلاتی را ایجاد کرده است.

این موضوع مهمی است، زیرا مردم اینترنت را از طریق شبکه‌های اجتماعی تجربه می‌کنند. استفاده از پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی بیش از یک چهارم ساعت بیداری را شکل می‌دهد. شبکه‌های اجتماعی علاوه بر سرگرم کننده بودن، محل بحث آنلاین و کمپین‌های سیاسی. هستند.

ویژگی بارز شبکه‌های اجتماعی جدید این است که دیگر چندان اجتماعی نیستند. با الهام از TikTok، برنامه‌هایی مانند فیس‌بوک به طور فزاینده‌ای ترکیبی از کلیپ‌هایی را ارائه می‌کنند که توسط هوش مصنوعی انتخاب شده است؛ آن هم بر اساس رفتار تماشای کاربر و نه ارتباطات اجتماعی آن‌ها. در ضمن مردم کمتر از گذشته پست می گذارند. از سال ۲۰۲۰، سهم آمریکایی‌هایی که می‌گویند از انتشار مطالب مربوط به زندگی روزانه‌شان به صورت آنلاین لذت می برند از ۴۰ درصد به ۲۸ درصد کاهش یافته است.

چراغ‌های «میدان شهر دیجیتال» در حال خاموش شدن است. البته برخی از نتایج این اتفاق خوشایند است. فعالان سیاسی می گویند که برای جلب نظر گروه‌های خصوصی در پلتفرم‌هایی نظیر واتس‌اپ یا تلگرام، باید پیام‌های خود را ملایم‌تر کنند. یک پست تحریک‌آمیز که ممکن است در توئیتر به‌خوبی لایک بگیرد، ممکن است در گروه واتس‌اپی والدین مدرسه دافعه ایجاد کند.

اکنون به‌نظر می‌رسد که گروه‌های تلگرامی یا واتس‌اپی، برای سلامت روان نوجوانان مناسب‌تر باشد چرا که زندگی‌شان در فضای عمومی مورد تجزیه و تحلیل دیگران قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، پیام‌رسان‌هایی نظیر واتس‌اپ و تلگرام از این جهت مفیدتر هستند که پست‌ها را بر اساس ترتیب زمانی نشان می‌دهند نه بر اساس الگوریتمی که ایجاد هیجان کند و این نیز برای سلامت روان بهتر است.

در دنیای جدید شبکه‌های اجتماعی، کاربران، بیشتر به گروه‌های کوچک در پیام‌رسان‌ها متمایل شده‌اند. اما این دنیای جدید مشکلات خود را به همراه دارد. اگرچه گفت‌وگوهای رمزگذاری‌شده در گروه‌های کوچک در تلگرام یا واتس‌اپ، به حفظ جان انسان در نظام‌های اقتدارگرا کمک می‌کند، اما این گروه‌ها محیط مناسبی برای پخش دروغ‌ها هستند. سیاستمداران در هند از واتساپ برای پخش دروغ‌ها استفاده کرده‌اند در حالی که این دروغ‌ها در شبکه‌های باز مانند فیس‌بوک، حذف می‌شدند.

در سمت دیگر، به نظر می‌رسد الگوریتم‌های شبکه باز (مثل توئیتر و اینستاگرام) که توسط رفتار کاربران هدایت می‌شوند، افراطی‌ترین ویدیوها را پخش می‌کنند تا واکنش مخاطب را بگیرند. در گذشته، برای اینکه چیزی در یک شبکه اجتماعی وایرال شود، مردم مجبور بودند آن را به اشتراک بگذارند. اما اکنون آنها آن را صرفاً با تماشا کردن یک ویدئو، به وایرال شدن آن کمک می‌کنند، زیرا الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی به محتوایی که بیشترین تعامل را جذب می‌کند، پاداش می دهد. این شرایط جدید به کسانی مانند ترامپ یا تاجران اطلاعات نادرست، سود خواهد رساند چرا که آن‌ها بهتر از هر کس می‌توانند از مخاطب واکنش بگیرند؛ در این وضعیت جدید، محتوایی که با deep fake تولید شده باشد به‌راحتی وایرال می‌شود.

آنچه از ظهور اخبار جعلی مهم‌تر است، کمبود اخبار واقعی در شبکه‌های اجتماعی است. از زمان تغییر جهت شبکه به سمت سرگرمی ، اخبار تنها ۳ درصد از آنچه مردم در آن می بینند را تشکیل می دهد. در سراسر شبکه‌های اجتماعی، تنها ۱۹ درصد از بزرگسالان داستان‌های خبررا به اشتراک می گذارند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸ کاهش ۲۶ درصدی داشته است.

یادداشت اکونومیست| ترجمه محمد رهبری

@HOD8HOD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸ویدئوی «رسانه های آمریکا چگونه از اسرائیل محافظت می کنند؟»

🔹این ویدئو می‌کوشد گزارشی از پوشش یک‌جانبه و جهت‌دار اخبار مربوط به حمله صهیونیست‌ها به غزه پس از هفتم اکتبر 2023 در رسانه‌های آمریکایی ارائه دهد.

🔸موضوع بریدن سر نوزادان اسرائیلی و شلیک موشک به بیمارستان الاهلی غزه توسط گروه‌های فلسطینی، از جمله دروغ‌های جنگ هستند که توسط رسانه‌های جریان اصلی به ذهن مخاطبان تزریق شدند و سیاستمدارانی چون جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با تکرار این دروغ‌ها، در ترویج پروپاگاندای صهیونیست‌ها کوشیدند تا حمله همه‌جانبه به نوار غزه و نسل‌کشی فلسطینیان را توجیح کنند.

🔹هر چند چنین اخباری مدتی بعد توسط این رسانه‌ها تکذیب شدند اما این تکنیک کثیف رسانه‌ای به عنوان عملیات روانی اتاق مشترک جنگ، تاثیر مهلکی بر مخاطبان نهاد. انگلستان، فرانسه، آلمان، کانادا و سایر اعضای سازمان ناتو، آمریکا را در اشائه این هیستری جمعی بزدلانه همراهی می‌کنند.

نام اصلی:
📌How The U.S. Media Protects Israel
محصول: قطر 2023
زمان: هفده دقیقه
حجم: صد و یازده مگابایت
کیفیت: 720p
با زیرنویس چسبیده فارسی (Hardsub)

کانال زباله دان تاریخ
@HOD8HOD
🎯 چطور دنیای سرگرمی به برهوتی ویران‌شهری تبدیل شد؟

🔴 بیش از شصت سال پیش، نیوتن مینو، رئیس تازۀ کمیسیون ارتباطات فدرال در آمریکا، در جمع گروهی از مدیران صنعت تلویزیون، شبکه‌های تلویزیونی را به باد انتقاداتی کوبنده گرفت. او گفت: شبکه‌های تلویزیونی فضا را با «انبوه مسابقه‌ها، کمدی‌های کلیشه‌ای دربارۀ خانواده‌هایی به‌شدت باورناپذیر، خون، دعوا، هرج‌ومرج، خشونت، سادیسم، قتل،گانگسترها و کارتون‌ها» پر کرده‌اند و دنیای سرگرمی را به «برهوتی عظیم» تبدیل کرده‌اند. مینو در زمانه‌ای آن حرف‌ها را زد که تلویزیون آمریکا سه شبکه بیشتر نداشت، و فقط چند ساعت در روز برنامه پخش می‌کرد.

🔴 ولی امروزه نمایشگرها که جایگاه اصلی سرگرمی‌اند، همیشه و همه‌جا هستند؛ حیطۀ سرگرمی آن‌قدر وسیع شده است که به سختی می‌شود از آن «بیرون» آمد. این وضعیت «غوطه‌وری در سرگرمی» اگرچه جدید است، اما از مدت‌ها پیش موضوع بحث ادبیات «ویران‌شهری» بوده است.

🔴 ویران‌شهرها معمولاً یک ویژگی مشترک دارند: در زندگیِ سیاه و تباه‌شده‌ای که ترسیم می‌کنند «سرگرمی» جایگاهی ویژه دارد. جرج اورول در ۱۹۸۴ از دستگاهی به نام تله‌اسکرین حرف می‌زند که هم برای مردم فیلم پخش می‌کند، هم آن‌ها را رصد می‌کند. در فارنهایت ۴۵۱، اثر رِی بردبری نیز رژیم کتاب‌ها را می‌سوزاند، اما مردم را به تماشای تلویزیون تشویق می‌کند. نیل استیونسون نیز در رمان علمی‌تخیلیِ اسنو کرش، که سال ۱۹۹۲ چاپ شد، نوعی سرگرمی مجازی به نام «متاورس» را مجسم کرد که آدم‌ها را چنان در خود غرق می‌کرد که اساساً می‌توانستند در آن زندگی کنند.

🔴 هدف سرگرمی در ویران‌شهرها جاانداختنِ روایتی لذت‌بخش، اما مخدوش و تحریف‌شده از جهان در ذهن مردم است. روایتی که بیش از آنکه راه گریز باشد، اسباب اسارت آن‌هاست.

🔴 از این لحاظ، اغراق‌آمیز نیست اگر بگوییم وضعیت مستأصل‌کنندۀ سرگرمی در جهان واقعی ما، فاصلۀ چندانی با توصیفات ویران‌شهری ندارد. ما همین الآن هم در متاورس زندگی می‌کنیم. هربار که صفحۀ گوشی‌مان را لمس می‌کنیم، به سرگرم‌شدن دعوت می‌شویم و وسوسه‌ای زیر گوشمان می‌گوید: «حواست را به چیزی پرت کن، هرطور شده از ملال دوری کن، نسخۀ نمایشی رویدادها را به نسخۀ واقعی‌شان ترجیح بده.» هجومِ فراگیر سرگرمی، باعث شده است انتظار داشته باشیم زندگی واقعی همان‌طوری پیش برود که در نمایشگرهایمان پیش می‌رود.

🔴 هر طور حساب کنیم، این دنیا خطرناک است. ما چنان مغلوب سرگرمی‌هایمان شده‌ایم که خیالات گیج و مبهوتمان کرده‌اند و درکمان از واقعیت را از دست داده‌ایم.

🔴 فرقی نمی‌کند معتاد سریال‌های نتفلیکس باشیم، یا ریلزهای اینستاگرام یا رقص‌های تیک‌تاک، وقتی اقامتمان در چنین محیطی طولانی می‌شود، پردازش واقعیت‌ از هر مجرایی غیر از سرگرمی سخت می‌شود. طوری به جَوّ اغراق‌شدۀ آن عادت می‌کنیم که نسخۀ حقیقیِ ساده و قدیمیِ چیزها به‌تدریج در مقابل آن رنگ می‌بازد. ما هیجان می‌خواهیم و این عادت شناختی، از صفحۀ گوشی‌هایمان بیرون می‌آید و در تعاملات اجتماعی، مناسبات فرهنگی‌ و انتخاب‌های سیاسی‌مان هم تأثیر می‌گذارد. آن‌وقت شاید هیچ نویسندۀ ویران‌شهری‌ای هم نتواند بگوید بعدش چه می‌شود.

🔴 نیل پستمن، چهل سال پیش، در کتاب سرگرمی تا سرحد مرگ، مردمی را توصیف کرد که به اسارت سرگرمی درآمده‌اند. آیا پیش‌بینی او  به حقیقت پیوسته است؟

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر (ترجمان علوم انسانی) بخوانید:
https://B2n.ir/w52416

@HOD8HOD
🎯 ما علیه هرکه بخواهیم کودتا می‌کنیم
— میلیاردرها مدت‌هاست که وجود دارند، اما سلاطین فناوری امروز فرق دارند


📍میلیاردرها مدت‌هاست که وجود دارند، اما سلاطین فناوری امروز با ثروتمندان گذشته فرق دارند. با خواندن درمورد پناهگاه‌های آخرالزمانی، راهکارهای خون‌آشام‌گونه برای طول عمر بیشتر، اعلامیه‌های عجیب‌وغریب در رسانه‌های اجتماعی، برنامه‌های اختصاصی فضایی، و جاه‌طلبی‌ها برای ساخت جهان مجازی، یادمان می‌رود آن‌ها بازیگران سریال‌های واقع‌نما یا شخصیت‌های قسمت جدید فیلم «انتقام‌جویان» نیستند. میلیاردرهای امروزی، برخلاف اسلاف خود، آرزوی ساختن بزرگ‌ترین خانۀ شهر را در سر ندارند. پس آن‌ها چه رویایی دارند؟



🔖  ۲۳۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۱۵ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/u35920

@HOD8HOD
🎯 آیا تلفن‌ همراه دانش‌آموزان را کندذهن‌ کرده است؟
— گوشی‌های همراه در مدارس سلاح‌های حواس‌پرتیِ جمعی هستند


📍نتایج معروف‌ترین آزمون سنجش توانمندی دانش‌آموزان در جهان نشان می‌دهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیف‌تر شده است. برخی گمان می‌کردند همه‌گیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بی‌سابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان می‌دهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بین‌المللی ارزیابی دانش‌آموزان، موسوم به پی‌آی‌اس‌اِی، به سه دلیل گوشی‌های همراه را مقصر اصلی داستان می‌داند.


🔖 ۱۰۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۶ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475

@HOD8HOD
تحلیل داده چیست؟

تحلیل داده فرایند بررسی، پاک‌سازی، تبدیل و مدل‌سازی داده‌ها با هدف کشف اطلاعات مفید، ارائه نتایج و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه است. این فرآیند شامل استفاده از تکنیک‌ها و ابزارهای متنوع از آمار، علم داده و هوش مصنوعی است و می‌تواند در زمینه‌های مختلفی مانند تجارت، علوم، مهندسی، صنایع بهداشتی و بیشتر به کار رود.

مراحل تحلیل داده‌ها

1. جمع‌آوری داده‌ها:
این مرحله شامل جمع‌آوری داده‌ها از منابع مختلف مانند دیتابیس‌ها، فایل‌ها، آنلاین و غیره است

2. پاک‌سازی داده‌ها:
حذف داده‌های تکراری یا ناقص و اصلاح ناسازگاری‌ها

3. تجزیه و تحلیل اکتشافی:
بررسی داده‌ها برای فهمیدن الگوها و روابط از طریق آمار توصیفی و تصویرسازی

4. تبدیل داده‌ها:
نرمال سازی داده‌ها و تبدیل آنها به فرمت مناسب برای مدل‌سازی

5. مدل‌سازی داده‌ها:
استفاده از مدل‌های آماری و ماشین یادگیری برای پیش‌بینی و تحلیل عمیق‌تر

6. ارائه و گزارش‌دهی:
تهیه گزارش‌ها و داشبوردهایی که یافته‌ها و دیدگاه‌های مهم را به طور خلاصه نشان می‌دهد

@HOD8HOD
🟠 دانشمندان دریافته‌اند که در یک شب بی خوابی، مغز شما 1 تا 2 سال پیر می شود!

🔺 این آزمایش شامل 134 نفر بود: سن مغز آنها با استفاده از MRI تعیین شد که از حجم بافت ها و مایع شروع می شد. مشخص شد که یک شب بی خوابی باعث ایجاد تغییراتی در مغز می شود، مشابه تغییراتی که پس از یک یا دو سال پیری مشاهده می شود.

🔹 اما یک خبر خوب وجود دارد: برای اینکه دوباره جوان‌تر به نظر برسید، فقط باید یک بار شب راحت بخوابید.

@HOD8HOD
🎯 ترندهای فضای مجازی از کجا می‌آیند؟
— درک اتفاقاتی که در پلتفرم‌ها می‌افتد از همیشه سخت‌تر شده


📍سازوکار رسانه‌های اجتماعی در انتخاب و نمایش محبوب‌ترین محتواها، بیش‌از‌پیش، پیچیده و مبهم شده است. هیچ بعید نیست که ویدئویی خاص در گوشه‌ای از فضای مجازی سر‌و‌صدا کند، ولی در صفحات شما ظاهر نشود و از آن‌ باخبر نشوید. یا متوجه شوید که محبوب‌ترین ویدئوهای فضای مجازی چیزهایی است که تا به حال ندیده‌اید. از‌این‌رو، «ترندشدن» و «وایرال‌شدن» معنا و اهمیت خود را از دست داده‌ و دیگر به معنای محبوبیت همگانی نیست. پس خبرها و ویدئوها چگونه ترند می‌شوند؟ مخاطرات این پیچیدگی سرگیجه‌آور فضای مجازی چیست؟‌ و آیا ممکن است پای منافع کلان سیاسی در میان باشد؟


🔖  ۲۰۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۱۲ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/n67118

@HOD8HOD
🔸محققان چینی مغز منجمدشدۀ انسان را دوباره زنده کردند

محققان دانشگاه‌ فودان شانگهای توانستند یک ترکیب شیمیایی اختراع کنند که هنگام یخ‌زدگی از اعصاب در مقابل آسیب‌ها حفاظت کند.

🔹۸۰ درصد سلول‌های مغز از آب ساخته شده‌اند. شکل‌گیری کریستال‌های یخ در آن، هنگام انجماد ممکن است به سلول‌ها آسیب برساند و آن‌ها را از بین ببرد. بنابراین سلول‌های مغزی پس از آب‌شدن یخ عملکرد خود را از دست می‌دهند.

🔹این دستاورد جدید نه‌تنها برای عصب‌شناسانی که به‌دنبال توسعۀ داروهای جدید هستند، بلکه برای ایدۀ احیای افرادی که می‌میرند، یک گام رو به جلو به حساب می‌آید.

🔹براساس این ایده افراد می‌توانند بدن‌هایشان را منجمد و آن‌ها را حفظ کنند تا درآینده با پیشرفت علم بتوانند دوباره به حیات برگردند؛ چیزی شبیه به فیلم‌های علمی-تخیلی و سفر در زمان!
#فارس
@HOD8HOD
🟡  اهم شایعات و اخبار جعلی پیرامون سانحه سقوط بالگرد و شهادت آیت الله رئیسی و همراهانشان

1️⃣ مورد اصابت قرار گرفتن هلیکوپتر رئیس جمهور فقید به وسیله  ریزپرنده ها به روایت برخی منابع اسرائیلی
▫️ هدف : باورسازی انتقام اسرائیل از ایران به دلیل انجام عملیات وعده صادق
▫️ بستر انتشار : تلگرام/توییتر
▫️ سطح انتشار : ملی/ بین المللی

2️⃣ توزیع شیرینی در تل‌آویو به دلیل شهادت آیت اله رئیسی و هیئت همراه
*▫️ هدف* : باورسازی قدرت اسرائیل برای انتقام گرفتن و انجام عملیات نظامی علیه نظام اسلامی
▫️ بستر انتشار: اینستاگرام/توییتر
▫️ سطح انتشار : ملی/ بین المللی

3️⃣ انتشار اخبار سوءقصد به سردار رادان توسط اکانت توییتری موساد
▫️ هدف : باورسازی ناتوانی مسئولان نظام از ایجاد امنیت در کشور پس از شهادت رئیس جمهور
▫️ بستر انتشار : تلگرام/توییتر/اینستاگرام
▫️سطح انتشار : ملی

 4️⃣ پیدا شدن بالگرد رئیس جمهور توسط پهبادهای دید در شب کشور ترکیه
▫️ هدف: باورسازی ناتوانی کشور در انجام عملیات در شب و کمک گرفتن از سایر کشورها
▫️ بستر انتشار: تلگرام/توییتر
▫️ سطح انتشار : ملی/بین المللی

 5️⃣ بازنشر شایعه گفتگوی شهید رئیسی با آیت اله منتظری درباره ادامه انجام اعدام منافقین در سال 67
▫️ هدف :برچسب زنی به مسئولان نظام با عناوینی چون خونریز یا قاتل
▫️ بستر انتشار: تلگرام/اینستاگرام
▫️ سطح انتشار : ملی

6️⃣ تهدید به انجام عملیات بمب گذاری در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور فقید توسط طالبان
▫️ هدف : باورسازی عدم توانایی مسئولین کشور در برقراری امنیت در کشور
▫️ بستر انتشار : اینستاگرام/توییتر
▫️ سطح انتشار: ملی

7️⃣ ابراز خوشحالی مردم از سقوط هلیکوپتر شهید رئیسی و هیئت همراه ایشان
▫️ هدف : باورسازی خشم و نفرت عمومی مردم از مسئولان نظام
▫️ بستر انتشار: اینستاگرام/توییتر
▫️ سطح انتشار: ملی

8⃣  عمدی بودن حادثه سقوط هلی کوپتر رئیس جمهور فقید با دستور مجتبی خامنه ای
▫️ هدف: باورسازی جنگ قدرت در داخل نظام اسلامی و تلاش برای موروثی کردن حکومت
▫️ بستر انتشار : تلگرام/توییتر
▫️ سطح انتشار : ملی

@HOD8HOD
💠 دعوت به همکاری
🔸کانال مطالعات علوم شناختی و رسانه هدهد از علاقه مندان برای اداره کانال دعوت به همکاری می کند.
🔹نوع همکاری افتخاری می باشد.
🔺برنامه های پیشنهادی
🩸اطلاع رسانی همایش ها، نشست ها وبینارهای مرتبط
🩸برگزاری وبینارهای مرتبط
🩸تولید و بارگذاری محتوای مرتبط در کانال
🩸جستجوی محتوای مرتبط در سایتهای خارجی
🩸طراحی سیر مطالعاتی علوم شناختی و رسانه
🩸برگزاری دوره های سواد رسانه ای و تفکر انتقادی
🩸معرفی کتاب و مقاله
🩸معرفی آخرین دستاوردهای این رشته
🩸معرفی نظریه های مرتبط با این رشته
و.....
📞علاقه مندان می توانند با ای دی مدیر کانال در ارتباط باشند
@Mmhn1361
Forwarded from عکس نگار
🎯 چرا دانش‌آموزان در سراسر جهان دارند خنگ می‌شوند؟

🔴 معروف‌ترین معیار سنجش توانمندی دانش‌آموزان در سطح جهان، آزمونی موسوم به پی‌آی‌اس‌ای است که هر سه سال یک‌بار عملکرد دانش‌آموزان هشتاد کشور جهان را در ریاضی، علوم و درک مطلب می‌سنجد. در سال‌های اخیر هربار که نتایج این آزمون منتشر می‌شود، سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان آموزشی در جهان را به تعجب وا می‌دارد. طی چندین آزمون گذشته، نمرات دانش‌آموزان تقریباً در همۀ درس‌ها و تقریباً در همه‌جای دنیا به طور مداوم در حال کاهش است. حتی کشورهایی مثل فنلاند و کرۀ جنوبی که نظام‌های آموزشی بسیار باکیفیتی دارند هم مستثنی نیستند.

🔴 چه چیزی باعث افت نمرات در دانش‌آموزان سراسر جهان شده است؟ برخی از تحلیل‌گران همه‌گیری کرونا را عامل اصلی دانسته‌اند. اما روند افول نمرات از چندین سال قبل و مشخصاً از سال ۲۰۱۲ به بعد آغاز شده است و کرونا فقط شیب آن را افزایش داده است. گزارش پی‌آی‌اس‌ای به سه دلیل «گوشی‌های همراه» را عامل اصلی معرفی می‌کند: اولاً دانش‌آموزانی که روزانه کمتر از یک‌ ساعت از اوقات فراغت خود را با دستگاه‌های دیجیتال سپری می‌کنند، عملکرد ریاضی‌شان حدود پنجاه درصد بالاتر از دانش‌آموزانی است که روزانه بیش از پنج‌ساعت به اسکرین چشم می‌دوزند.

🔴 ثانیاً به نظر می‌رسد که صفحه‌نمایش‌ها باعث نوعی حواس‌پرتی فراگیر در میان همهٔ دانش‌آموزان شده‌اند، حتی دانش‌آموزانی که مدام چشم به آن‌ها ندوخته‌اند نیز در اثر حواس‌پرتی اطرافیانشان درگیر می‌شوند.

🔴 دلیل سوم این است که تقریباً نیمی از دانش‌آموزانی که در این آزمون شرکت کردند، گفتند وقتی از دستگاه‌های دیجیتال خود دور هستند، احساس «کلافگی» یا «اضطراب» می‌کنند. به همین روال، نیمی از دانش‌آموزان گفتند که بدون دستگاه‌های دیجیتالشان از زندگی رضایت کمتری دارند. این اضطراب رابطه‌ای معکوس با عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان دارد. در مجموع، دانش‌آموزانی که بیشتر با تلفن همراه خود کار می‌کنند در مدرسه نمرات بدتری می‌گیرند، حواس دانش‌آموزان دیگر را پرت می‌کنند و احساس بدتری نسبت به زندگی خود دارند.

🔴 البته آزمون پی‌آی‌اس‌ای تنها پژوهشی نیست که پیوستگی استفادۀ زیاد از دستگاه‌های دیجیتال و عملکرد بد تحصیلی را نشان می‌دهد. جاناتان هایت، در پژوهشی جدید به این نتیجه رسیده است که صرفِ وجود یک گوشی هوشمند در دیدرس، باعث افت قابل‌توجه تمرکز حاضرین می‌شود.
نظر شما چیست؟

🔴 هایت پیشنهاد می‌کند که بهتر است گوشی‌های هوشمند کاملاً در مدارس ممنوع شوند. به نظر می‌رسد تحلیل پی‌آی‌اس‌ای نیز استدلالی قوی در حمایت از این سیاست‌ باشد. صدها پژوهش جدی دیگر در ده‌سال اخیر نیز به نتایج مشابهی رسیده‌اند. اگرچه بعضی می‌گویند اگر دانش‌آموزان مهارت استفاده از گوشی را بیاموزند، شاید کمتر در معرض خطر باشند، اما ممنوع‌کردن تلفن در مدرسه اقدام آزمایشی جسورانه و بدیعی خواهد بود. شاید مؤثر نباشد، اما غلط است اگر فکر کنیم هیچ کاری نکردن و حفظ وضع موجود، بی‌ضرر خواهد بود. وقت وقتِ یک مداخله جدید است.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475

@HOD8HOD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مغز انسان، مسئله ای به نام توجه
#مدیریت_توجه
#توجه

ترجمه و صدا: دکتر ایمان فانی
@HOD8HOD
HTML Embed Code:
2024/06/08 03:01:59
Back to Top