TG Telegram Group Link
Channel: سرآغاز امید؛ مهدی بستانچی
Back to Bottom
۵۰‌درصد بازار تهویه مطبوع ایران توسط شبکه قاچاق تامین می شود

مهدی بستانچی رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران در گفتگو با دنیای اقتصاد:

🔹 ارزیابی فعالان صنفی نشان می‌دهد حداقل ۵۰‌درصد بازار تهویه مطبوع توسط قاچاق سازمان‌یافته و عمده محصولات تامین می‌شود.

🔹در دو سال گذشته که بازار بزرگ‌تر بود چیزی در حدود ۱.۵ میلیارد دلار قاچاق برآورد می‌شود؛ امروز با توجه به کوچک شدن شدید بازار برآورد من این است که ارزش کالای تهویه مطبوع قاچاق حدود نیم میلیارد دلار است.

🔹این شبکه قاچاق، محصولات عمدتا بی‌کیفیت و با مصرف انرژی بالا را با قیمت‌های پایین‌تر از محصولات با کیفیت داخلی در بازار عرضه می‌کنند.

🔹 کالاهای تهویه مطبوع، کالاهای عمدتا با‌دوام محسوب می‌شوند اما کالای قاچاق بی‌‌‌کیفیت ممکن است در روز خرید ارزان‌تر باشد اما در نهایت هم به دلیل مصرف بالای انرژی و هم استهلاک بالا زودتر از استانداردهای معمول خراب می‌شود و هزینه‌های قابل‌توجهی به خریدار تحمیل می‌کند.

https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4031315

📍 @BostanchiMehdi
تدوین استاندارد اجباری محصولات تهویه مطبوع وظیفه دولت است/ مطالعات استاندارد محصولات را در انجمن آغاز کردیم

مهدی بستانچی رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران در گفتگو با دنیای اقتصاد:

🔹 علاوه بر قاچاق سازمان یافته، مشکل دیگر صنعت تهویه مطبوع، نبود استاندارد اجباری محصولات است. این وظیفه دولت است که برای صیانت از حقوق مصرف‌کننده و تولیدکننده استانداردهای لازم را تدوین کند.

🔹 ما پیگیری‌های متعددی انجام دادیم. همین اواخر درخواستی به آقای مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ارائه دادیم و مذاکره با معاون وزیر صمت در نمایشگاه داشتیم و قول‌هایی گرفته‌ایم.

🔹 با این حال کارگروهی را در انجمن راه‌اندازی کردیم تا مطالعات لازم برای تدوین استاندارد را انجام دهند.

🔹 به این نتیجه رسیدیم که معطل دولت نشویم و خودمان کارهای مطالعاتی را آغاز کنیم. در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا هم بازار، استاندارد انجمن تهویه مطبوع ASHRAE را قبول دارد. جمع‌بندی هیات‌رئیسه انجمن هم این بود که کارهای تدوین استاندارد محصولات را خودمان آغاز کنیم.

https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4031315

📍 @BostanchiMehdi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
لطفا با دقت تمام این ۲.۵ دقیقه از صحبت های مارگارت تاچر را که حدوداً مربوط به ۵۰ سال پیش است، ببینید و بشنوید.

مسیر توسعه و فقر در بین کشورها بعد از حدود نیم قرن از زمانی که این حرفها زده شده است شاهدی جدی بر صحت این گفتمان است.
استفاده درست و مناسب از فایراستاپ ها (firestop) قطعاً از شدت، وسعت و گسترش حریق در زمان آتش‌سوزی جلوگیری میکند، بهره‌گیری از مصالح مناسب و استاندارد در کنار طراحی ایمن، بروز خطرات احتمالی در حوادثی همچون #بیمارستان_گاندی را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.

📍 @BostanchiMehdi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
متعهد بودن به مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و استاندارد واکنش در برابر آتش در کنار استفاده از محصولات ایمن مبتنی بر استانداردهای:

EN 1363-1
EN 1363-4

از بروز حوادثی همچون بيمارستان گاندى به طرز قابل توجهی پیشگیری می‌کند.

فیلم توضیحات دقیقی از نحوه شکل گیری حادثه‌ی آتش‌سوزی ارائه می‌دهد.

@BostanchiMehdi
عدم رعایت استاندارد ایمنی و نبود فایراستاپ در بیمارستان گاندی باعث وضعیت دودکشی و آتش سوزی مهیب شد

مهدی بستانچی، عضو هیات مدیره انجمن ایمنی و مهندسی حریق:

🔹آتش نشانی ناظر بخشی از استانداردهاست. آتش نشانی می‌گوید به سازنده بیمارستان گاندی اخطار داده اما آیا اخطار کافی ست؟ یک بیمارستان را به صرف اینکه اخطار داده ایم باید رها کنیم؟

🔹مشاهدات اولیه نشان می دهد که به طور جدی مشکل عدم استاندارد وجود داشته است. استانداردها در بخش‌های مختلف طبقه‌بندی می‌شود و در کنار بحث استاندارد محصول بحث استانداردهای طراحی نیز وجود دارد.

🔹مبحث سوم مقررات ملی ساختمان، ضوابط ملاک عمل مقررات ایمنی ساختمان (EN 1366-3 & EN 1366-4) را تاکید کرده که به نظر می‌رسد در ساختمان بیمارستان گاندی رعایت نشده است.

🔹یکی از تاکیدات مبحث سوم الزام به رعایت ضوابط مربوط به درجه واکنش مصالح نمای ساختمان در برابر آتش است که در واقع همان پنل‌های کامپوزیت مورد نظر بوده و باعث گسترش حریق در بدنه ساختمان می‌شود. در ساختمان بیمارستان این پنل‌های کامپوزیت مورد استفاده قرار گرفته بود که در برابر آتش مقاوم نیست.

🔹مساله دوم اینکه بین نمای ساختمان و بدنه اصلی فاصله وجود دارد این موضوع باعث اثر دودکشی می شود که نتیجه آن انتقال سریع آتش به طبقات بالاست. این فاصله باید با فایر استاپ‌ها پر شود تا جلوی انتقال آتش گرفته شود. اما نمای ساختمان بیمارستان اصلا فایر استاپ نداشته است. بنابراین این دو عامل در کنار هم باعث آتش سوزی سریع نما شده است.

🔹در هیچ جای دنیا اجازه داده نمی‌شود نمای ساختمان بدون فایر استاپ، کامپوزیت کار شود./ اکونگار
https://www.econegar.com/fa/tiny/news-11975
📍 @BostanchiMehdi
تحریم مهمترین مانع بهبود فضای کسب و کار است که دولتی تلاشی برای رفع آن نمی کند

مهدی بستانچی فعال اقتصادی و رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایران با اشاره به انتقادات رهبری انقلاب از دولت به دلیل عدم رفع مشکلات بهبود فضای کسب و کار و برطرف کردن موانع آن نوشت:

🔹هیچ مانعی مهمتر از تحریم در مسیر بهبود کسب و کار وجود ندارد. تحریم هم جلوی ورود فناوری و ماشین‌آلات را گرفته، هم هزینه بالاسری هنگفتی تحمیل کرده و هم بازارهای صادراتی مان را از بین برده.
🔹رفع تحریم کامل ترین راه برای بهبود مستمر فضای کسب و کار است ولی دولت دست رو دست گذاشته.

📍 @BostanchiMehdi
فضای سوشال پر شده از موفق نما هایی که رویای دانش، موفقیت و ثروت رو دارن به مردمی که هرروز سفرشون کوچیک تر میشه میفروشن تا خودشون به پول برسن.

راز موفقیتشان در جامعه ای که سرانه مطالعه پایین است ارایه بدیهیات در کنار شبه علم به افرادی است که تمایل به موفقیت های یک شبه دارند.

📍 @BostanchiMehdi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برای مقابله با قاچاق محصولات تهویه مطبوع کاری نشده/ تدوین استاندارد محصولات در حال انجام است

مهدی بستانچی رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع:

🔹 موضوع وادرات کالای قاچاق در صنعت تهویه مطبوع یکی از موضوعات جدی در این صنعت محسوب می شود.

🔹 کالای قاچاق موجب آسیب رساندن به مصرف کنندگان می شود چرا که بعضا شاهد هستیم تجهیزات تهویه مطبوع قاچاقی که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، کیفیت لازم را ندارد و بعد از گذشت یک دوره کوتاه شاید سه یا چهار ساله، استفاده از این تجهیزات ممکن نیست و بایستی مصرف کنندگان این تجهیزات را تعویض کنند.

🔹 کالای قاچاق با وجود پیگیری های متعددی که صورت گرفته همچنان وارد می شود.

🔹 یکی از آفت های این صنعت نبود استانداردهای مدون است که در حال حاضر با همکاری موسسه استاندارد موضوع تدوین استاندارد در حال انجام است.

🔹 ما امروزه از لحاظ تکنولوژیکی دارای وضعیت بسیار خوبی هستیم و محصولات به روزی را تولید می کنیم که با محصولات رقبای منطقه ای مانند ترکیه به خوبی رقابت می کند./اخبار ساختمان

📍 @BostanchiMehdi
HTML Embed Code:
2024/05/21 20:43:33
Back to Top