TG Telegram Group Link
Channel: مرکز فرهنگی شهرکتاب
Back to Bottom
متولد آلمان شرقی زندگی زیر سایه دیوار

نهم نوامبر ۱۹۸۹ دیوار برلین فرو ریخت. کمتر از یک سال بعد، آلمان شرقی کمونیستی در آلمان غربی سرمایه‌داری ادغام شد و آلمان متحد، دست‌کم روی کاغذ، تحقق یافت. اما این سؤال همچنان مطرح است که آیا آلمانی‌های هر دو سوی دیوار توانسته‌اند دیواری را که در ذهن‌شان به‌جا مانده است از میان بردارند؟ در لحظۀ فروریختن دیوار طرز فکر، رفتار و نگرش مردم آلمان شرقی و غربی تفاوت زیادی داشت. آلمان شرقی‌ها ناگزیر باید مجموعه رفتارهایی را که ناخودآگاه بر اثر زندگی در حکومت سوسیالیستی در آنها شکل گرفته بود کنار می‌گذاشتند، از گذشتۀ کمونیستی خود دست می‌کشیدند و در آلمان متحد سبک زندگی جدیدی را در پیش می‌گرفتند.
هستر وایزی، مدرس تاریخ مدرن آلمان در کالج کلر دانشگاه کمبریج، در این کتاب به زندگی هشت شهروند آلمان شرقی سابق می‌پردازد که پس از ساخت دیوار برلین در اوت ۱۹۶۱ به دنیا آمدند و واقعیتی جز زندگی در نظام کمونیستی و پشت پردۀ آهنین در ذهن نداشتند؛ اما به ناگاه با فروپاشی دیوار زندگی آنها از بسیاری جهات دستخوش تغییر و تحول شد. او زندگی آلمان شرقی‌ها را در این دو مقطع تاریخی بررسی می‌کند و به این موضوع می‌پردازد که وقتی دیوار سقوط کرد و کشوری که در آن زندگی کرده بودند از روی نقشه محو شد و جامعۀ سرمایه‌داری جای آن را گرفت و چطور به آن واکنش نشان دادند.

متولد آلمان شرقی؛ زندگی زیر سایهٔ دیوار | هستر وایزی | ترجمهٔ فاطمه عباسی | چاپ اول؛ بهار ۱۴۰۳ | ۳۰۰ هزار تومان
@Bookcitycc
نویسنده: احلام بشارت
تصویرگر: بشار الحروب
مترجم: عظیم طهماسبی
سال چاپ: اول/۱۴۰۳
پیشنهاد سنی ما: ۹ تا ۱۲ سال
موضوع: طنز/ رمان نوجوان
ناشر: میچکا

پرسیدم: آیا پدرم با اشغالگران فلسطین است؟
مادرم گفت: نباید به این مسائل فکر کنم. اگر هرکسی بدون سبک سنگین کردن حرفش شروع کند به وراجی، اوضاع قاراشمیش می‌شود و اشغالگران از این موضوع خوشحال خواهند شد.
پس باید کیف اسرارآمیز سوالاتم را بزرگتر و جادارتر کنم. آن‌قدر که خودم هم داخلش بروم.
فکر می‌کنم شبیه پیله است و می‌تواند مرا از یک لارو تبدیل کند به پروانه‌ای رنگارنگ.
این شد که نام تشکیلاتی‌ خودم را “پروانه” انتخاب کردم.
@Bookcitycc
گزینه اشعار
مهدی مظفری ساوجی

چاپ اول (ویراست جدید) / بهار ۱۴۰۳
صفحات ۲۴۳
شمیز - رقعی
قیمت  ۲۳۰,۰۰۰ تومان

شعری هستم که جایی را نمی‌بیند
مثل آیه‌های کتاب مقدس در بیزانس
از جسمم نان ساخته‌اند
از خونم شراب
و از باقی‌مانده روحم، تن
*
دستم را گرفته‌ام به واژه‌ها
نرده‌هایی که نمی‌گذارند
سقوط کنم
@Bookcitycc
گفتمان انقلاب در سه روایت
بیژن عبدالکریمی - شهریار زرشناس - مهدی جمشیدی
چاپ اول ۱۴۰۳، نقد فرهنگ
قطع رقعی، ۳۵۲صفحه، جلد شومیز
قیمت: ۲۶۰۰۰۰تومان
@Bookcitycc
فیلسوفان سکولار
لوئیس وایت‌بک
ترجمه هنری ملکمی
چاپ اول ۱۴۰۳، نشر پیله
قطع رقعی، ۱۸۰صفحه، جلد شومیز
قیمت: ۱۹۸۰۰۰تومان

گرچه فلاسفه‏ ای که در این کتاب مورد مطالعه قرار می‏گیرند به سکولاریسم کمک کرده ‏اند، آنها بیش از آن به درک مفهوم «مذهب لیبرال» یاری رسانده‏اند.
به طور کلی مدرنیسم صرفاً یک حرکت مدرن نیست. بلکه شروع آن قبل از دارونیسم، روان‏شناسی و مذهب اجتماعی بوده و در نوشته‏ های فلاسفه عموماً اروپایی نمایان است.
نقد آنان بر  مذهب- که گاهی به نفی آن و گاهی به اصلاح آن انجامید- برای تمام کسانی که نگران چگونگی جایگاه مذهب در فرهنگ‏ های پراکنده و متنوع  کنونی هستند، دارای اهمیت است.
در این کتاب من به شش فیلسوف شناخته شده (اسپینوزا، هیوم، کانت، نیچه، جیمز و سانتایانا) که افکار و نظرات آنان به مسائل روز ما نیز ارتباط تنگاتنگ دارد، پرداخته‏ ام.
@Bookcitycc
راهنمای ارواح (۱۲۲ص)
نویسنده: آملی نوتومب
مترجم: محمدجواد کمالی
ناشر: قطره
قیمت: ۱,۳۰۰,۰۰۰ ریال
@Bookcitycc
راهنمای ارواح

رمان راهنمای ارواح (۲۰۲۳) سی و دومین اثر آملی نوتومب، نویسنده خوش ذوق ،بلژیکی است ،نویسنده در این رمان متفاوت عشقی را که از دیرباز به پرندگان و پرواز آنان داشته است با نثری شیوا به روی کاغذ می آورد و علاوه بر اینکه در جای جای رمان با لحنی اعتراف گونه به بیان بخش هایی ناگفته از زندگی شخصی و زوایای تاریک گذشته اش می پردازد، انگیزه اصلی نوشتن برخی از رمان های قبلی اش را نیز با خوانندگان مشتاق خود در میان می گذارد. نوتومب نویسنده را به پرنده ای آزاد و رها و نوشتن را به پروازی از سر شوق در آسمان بی حصار تشبیه می کند
پرنده هر روز باید پرواز کند و می داند که پرواز کاری عظیم است. علاقه مندی به نوشتن هر روزه نیز در همین ردیف است. پرنده به هنگام پرواز می داند چه چیزهایی را نباید همراه ببرد، سنگینی زیاد مانع پروازش می شود پس بار اضافی با خود برنمی دارد چطور می توان نوشته های یک مبتدی را تشخیص داد؟ از طریق اضافه بار همراهش. نویسنده مبتدی در جمله پردازی هایش اهل صرفه جویی نیست... نوشتن خطر عظیم ترس از سقوط را در بطن خود دارد زیرا نوشتن در واقع شبیه پرواز است... پروراندن پرنده در خودم تنها کاری است که باید بکنم پرنده مخلوق خوشگل و بی وزنی نیست که مطابق هواوهوس خود به هرسو پر بکشد، پرنده قوی ترین ضعیفان است ضعیفانی که ما هستیم...
@Bookcitycc
نشرنی منتشرکرد:
نویسنده :موریس مرلوپونتی
مترجم :مسعودعلیا
تعداد صفحات:۶۶۴
نوبت چاپ: اول
قطع: رقعی
جلد: گالینگور

@Bookcitycc
پدیدارشناسی ادراک

پدیدارشناسی ادراک در زمره‌ی مهم‌ترین متون جنبش پدیدارشناسی و فلسفه‌ی قرن بیستم جای دارد. این اثر کلاسیک، که اکنون به هشتاد سال پس از انتشار به فارسی درآمده است، نمونه‌ای است کم‌نظیر از رویکرد پدیدارشناسانه به قلم فیلسوفی که بنیادکاوانه در تجربه‌ی زیسته و زیست‌جهان نقب می‌زند تا از کار ادراک و ساختارها و مقومات آن سردرآورد. در نظر او، پدیدارِ ادراک بنیادی‌ترین سطح تماس و مراوده‌ی ما با جهان است که سطوح دیگر تجربه و فرهنگ و شناخت و فهم و تعقل قائم به آن‌اند و در نهایت از آن قوت و قوّت می‌گیرند. ادراک پدیداری پرمایه است که روشن‌سازی پدیدارشناسانه‌اش (هم از حیث مُدرِک یا سوژه‌ی بدنمند و هم از حیث مُدرَک یا جهانی که به ادراک درمی‌آید) گاه مفهوم‌پردازی‌ها و صورت‌بندی‌های بدیعی می‌طلبد و گاه مستلزم بازنگری در مفهوم‌پردازی و صورت‌بندیِ بسیاری از پدیدارهای دیگری است که در تاریخ فلسفه مطرح بوده‌اند. به این ترتیب مرلوپونتی در ضمنِ بررسی ادراک، پدیدارهایی چون بدن و بدنمندی، احساس، زبان، فضا و فضامندی، زمان و زمانمندی، جهان، آزادی، اگزیستانس، دیگری، چیز یا شیء، سوژه و سوبژکتیویته و بیناسوبژکتیویته، تاریخ و تاریخمندی، و کوگیتو را نیز موضوع بازاندیشی قرار می‌دهد.
@Bookcitycc
لویی فردینان سلین، قصر به قصر، ترجمه مهدی سحابی، تهران، نشر مرکز، ۱۴۰۲، چ ۹، ۴۸۳ص.

امید طبیب‌زاده

در میان سه‌ رمانِ خودزندگی‌نامه‌ای سلین، «سفر به انتهای شب» (۱۹۳۲) معروف‌ترین کار اوست، و «مرگ قسطی» (۱۹۳۶) و مخصوصاً «قصر به قصر» (۱۹۵۷) تعمیق استادانه‌تر همان «انتهای شب» است. در «قصر به قصر» راوی بیشتر به خود سلین شبیه و حتی گاه با او یکی می‌شود؛ اگر در دو رمان نخست فقط نام کوچک راوی فردینان است، در این رمان نام فامیلش هم سلین می‌شود! پیرمردِ مال‌باختهٔ روبه‌مرگ که ظاهراً چیزی برای پنهان کردن ندارد، نه‌تنها پارانویا و بدبینی‌اش را هرچه غلیظ‌تر می‌نمایاند، بلکه تصریح می‌کند که شرّووِر می‌بافد تا پول بیشتری از ناشران بی‌شرف برای همسر عزیزش بگیرد (۲۳۳)! سلین در این کتاب خود را چون هنرپیشه‌های پیری نشان می‌دهد که به هزار طریق می‌کوشند تا هرچه شبیه‌تر به ایام جوانی خودشان بشوند، اما این هم از دیگر فنون دروغ‌پردازی اوست! خوانندگان ممکن است تصور کنند پیری باعث ضعف مشاعر و آشفته‌گویی نویسنده شده، اما به‌تدریج معلوم می‌شود که آسمان‌ریسمان‌ بافتن‌های او دلایل دیگری دارد- که حتی یکی از آنها هم همانی نیست که خود تصریح می‌کند! این کتاب از معدود آثاری است که در آن از حال‌وروز طرفدارانِ فرانسوی هیتلر در پایان جنگ‌ جهانی دوم، و از آخروعاقبتِ «همکاری‌کرده‌ها»ی فرانسوی در تبعیدگاه‌ها و زندان‌ها سخن می‌رود، اما اغراق‌‌های آشکار راوی و نیز خیال‌پردازی‌های کشدار او به این ارزش تاریخی هیئتی روایت‌گونه می‌بخشد. این کتاب نمونه بارز اثری است که نابغه‌ای به ظاهر برای پول، و در واقع برای هرچه عمیق‌تر کردن دروغش می‌نویسد؛ به قول خودش: «واقعیت این دنیا مرگ است. باید بین مرگ و دروغ یکی را انتخاب کرد. من هرگز نتوانستم خودکشی کنم» (سفر به انتهای شب، ۲۲۷، غبرایی)- باری او همچنان زندگی را برگزیده است.
سحابی جرئت کرده و در این ترجمه از فارسی شکسته هم اندکی بهره برده است. شاید اگر کمتر از ویراستاران و بزرگ‌ترها می‌ترسید، مانند خود سلین دل به دریا می‌زد و نشان می‌داد که شکسته فقط کلمه نیست، بلکه عاملی است که نحو و درنتیجه معنا را نیز در برمی‌گیرد. البته چنین توقعی از مترجمان شاید زیاده باشد، پس به امید ظهور نویسنده‌ای که جرئت کند و کار را پیش ببرد. اگر جمال‌زاده و هدایت چنین جرئتی نمی‌داشتند و دست به چنان پژوهش‌هایی در زبان گفتار و خلق زبان آثار خود نمی‌زدند، هرگز این دیوار در سرای کوران ساخته نمی‌شد. بیت:
شهر خالیست ز عشاق، بود کز طرفی
مردی از خویش برون آید و کاری بکند
@Bookcitycc
اسناد تاریخی خاندان غفاری جلد۸ / دوره احمدشاه و دوره پهلوی
به‌کوشش نرگس پدرام
چاپ اول ۱۴۰۳، بنیاد موقوفات افشار
قطع وزیری، ۶۱۸صفحه، جلد سخت
قیمت:  ۶۹۰۰۰۰تومان
@Bookcitycc
نشرنی منتشرکرد:

پژوهش‌های موجود پیرامون امنیت ملی ایران و چالش‌ها و تهدیدات بیرونی فراروی آن بیشتر تحت تأثیرات مطالعات بین‌المللی، به‌ویژه مطالعهٔ تأثیرات استراتژیک و ژئوپلیتیک ناشی از سیاست ابرقدرت‌ها یا بازیگران منطقه‌ای، بوده است. پژوهش کنونی بر زمینهٔ کمتر شناخته شده اما بسیار مهم دیگر، یعنی تأثیر اندیشه‌ها و گرایش‌های سیاسی محیط پیرامونی بر امنیت ملی ایران متمرکز شده است. از آنجا که اندیشه‌ها و گرایش‌های سیاسی در خاورمیانه بر سه محور ناسیونالیسم، چپ مارکسیستی و اسلام‌گرایی استوار بوده‌اند، نویسنده نگاه این گرایش‌ها و جریان‌ها و دولت‌های طرفداران آن‌ها به ایران و تأثیر سیاست‌های ناشی از این گرایش‌ها بر امنیت ملی کشورمان را بررسی و تحلیل کرده و ضمن ارائهٔ تعریف فراگیر و نوینی از امنیت ملی ایران، آن را برآیند امنیت سرزمینی، نظامی، اقتصادی، سیاسی، انسانی و هویتی ایران و مردم ایران قلدمداد می‌کند.
نویسنده راهکارهای مورد نظر خود را نیز در عرصهٔ سیاست خارجی، توسعهٔ اقتصادی و سیاست‌گذاری هویتی برای از میان برداشتن یا کاهش این تهدیدات و تأمین امنیت فراگیر ملی ایران ارائه کرده است.
@Bookcitycc
چاپ سوم کتاب «مرا اسماعیل صدا کن؛ موبی‌دیک به روایت هیوبرت دریفوس» منتشر شد

نوشتۀ: زانیار ابراهیمی
ناشر: نشرهرمس

مرا اسماعیل صدا کن جلد دوم مجموعهٔ ادبیات غرب به روایت هیوبرت دریفوس، شرح اثری‌ست که کم‌وبیش همگان آن را بزرگ‌ترین رمان آمریکا می‌دانند. در مقایسه با برادران کارامازوف، که در جلد اول به آن پرداخته شد، موبی‌دیک را می‌توان رمانی پیچیده‌تر و چندلایه‌تر دانست. به همین منوال شرح دریفوس نیز فنی‌تر و تا حدی غامض‌تر است و مخاطبانی فلسفه‌خوان‌تر می‌طلبد.
@Bookcitycc
HTML Embed Code:
2024/06/12 19:55:34
Back to Top