TG Telegram Group Link
Channel: عصر انديشه
Back to Bottom
📌مناظره دیگری از
آزاد:

ایران: دو جامعه در یک کشور؟‌

گفتگوی محمدرضا جوادی یگانه و عباس کاظمی‌

عباس کاظمی:‌
جمهوری اسلامی اگر ۲۰ سال دیگر به همین شکل ادامه بدهد، میزان دینداران کمتر از ۱۰ درصد خواهد شد. حتی به جایی خواهیم رسید که علمای دینی نیز به صف معترضان می‌پیوندند، به این دلیل که بین بقای دین و حفظ وضع موجود، دین را انتخاب خواهند کرد.

محمدرضا جوادی یگانه:‌
تلقی دینداران سنتی این است که فردای براندازی جایی برای دینداری در ایران نخواهد بود. چنین افرادی شاید برای دفاع از جمهوری اسلامی، اسلحه برندارند، اما با آن مخالفت علنی هم نمی‌کنند و چنین وضعیتی را به نبود آن ترجیح می‌دهند.

#عصراندیشه
@Asreandisheh)
📌ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟!

🔹۶ سال پیش در این روز، ترامپ از برجام خارج شد و ثابت کرد که آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست. بایدن، بجز انتقاد از خروج از برجام و توصیف آن بعنوان“اشتباهی بزرگ”و وعده‌ بازگشت به توافق، تاکنون بی‌قانونی بی‌پروایانه ترامپ را دنبال کرده است

🔗 hadi mohammadi

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📖درباره انتخاباتی که تمام شد؛
لطفا به عدد «مشارکت» فکر کنید


فرهیختگان نوشت:

💢 ساعاتی پس از پایان رأی‌گیری دور دوم و اعلام غیررسمی نتایج حوزه‌های باقیمانده پرونده انتخابات مجلس دوازدهم به پایان نزدیک شد.

📌 دور دوم همه انتخابات‌ها به خصوص در مجلس معمولاً با استقبال کمتری برگزار می‌شود اما زور این انتخابات به خاطر موارد متعددی کمتر از قبل بود.

📌 حامیان کاندیداهای امروز و نمایندگان راه‌یافته در دور اول به شدت دنبال نتایج نهایی هستند، تا معلوم شود ترکیب نهایی مجلس چگونه است. از اعداد غیر رسمی که بیرون آمده مشارکت «۸ درصدی» در تهران نشان می‌دهد نمایندگان راه‌یافته به مجلس با رأی قابل تاملی به بهارستان می‌روند. در دور اول هم نفر اول تا پنجم تهران اندازه نفرات ۳۱ تا ۴۰ انتخابات‌های قبلی رأی گرفته بودند‌.

📌 فارغ از ترکیب نهایی، مهمترین سؤال پیش‌روی سیاستمداران ایرانی دلایل نتایج به دست آمده از منظر کلان انتخابات است.

📌 در گفتار و منش رهبر انقلاب بدون هیچ استثنایی «میزان مشارکت عمومی» یک قاعده عقلی و قطعی است و هیچگاه برای حاکمیت جمهوری اسلامی امری «تعارفی و تزئینی» نبوده است.

📌 حالا با پایان یافتن فرآیند انتخابات، دلسوزان ایران که دل در گروی منافع ملی دارند باید برای بازگشت انتخابات به مدار اصلی که متضمن اصول اساسی انقلاب اسلامی و حضور گسترده آحاد مردم پای صندوق رأی باشد، فکر و عمل کنند.

📌 انتخاباتی که گذشت درس‌های فراوانی برای آینده ایران داشت، در روزهای آینده بیشتر درباره آن خواهیم نوشت.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌سید محمد خاتمی: ایران نشان داد از قدرت بازدارندگى و دفاع از برخوردار است

📖 به گزارش جماران سیدمحمد خاتمى با بیان این که اینک کشور با تهدیدهاى جدى و چالش ها و بحران هایى روبروست، مهمترین تهدید را وضع زندگى مردم و ناامیدى از آینده دانست و گفت: حاکمیت با این اقتصاد نابسامان و تورم و گرانى افسارگسیخته و افزایش بى رویه فقر، ... نباید فرصت ها را از دست بدهد و بهتر است این پیروزى را مستمسکى براى ارتباط عزت مندانه با جهان و آشتى ملى در داخل کشور قرار دهد و درصدد رفع نارضایتى هاى جامعه که اتفاقا در کاهش مشارکت در انتخابات اخیر بروز و ظهور پیدا کرد، باشد. نظام حکمرانی متوجه باشد بسیارى از کسانى که در انتخابات ١١ اسفند رأى ندادند، برانداز نیستند بلکه معتقدند وضعى که دارند قابل تحمل نیست و فقط مى خواهند زندگى کنند.

🔹رئیس دولت اصلاحات که در جمع مشاوران خود سخن می گفت، تاکید کرد: انتظار این بود که جمهوری اسلامی که از فرصت موفقیت نسبى در درگیرى با اسرائیل براى ایران ایجاد شده و مورد تأیید بسیارى از جریانات سیاسى و بخش زیادى از مردم قرار گرفته است، در حل مشکلات خود در حوزه سیاست خارجى و نیز داخلى استفاده کند و آن را مبنایى براى وحدت ملى در داخل کشور و ارتباطات منطقی با جهان قرار دهد، ولی متأسفانه خلاف این رخ می دهد و براى جوانان منتقد و معترض احکام سنگین حتی اعدام صادر مى شود و یا با زنان و دختران جوان در خیابانها، دانشگاهها، ورزشگاهها و سایر مکانها به بهانه بى حجابى برخورد سخت صورت مى گیرد و برای کسبه و نهادهای رسمی و غیر رسمی دردسر درست می شود و از ایران چهره ای خشن به نمایش گذاشته مى شود.

🔹وى با بیان این که اکنون در دانشگاههاى معتبر سراسر دنیا علیه جنایت اسرائیل در غزه، تظاهرات گسترده اى در حال انجام است، گفت: ولى در داخل ایران چنین صحنه هایى را شاهد نیستیم؛ چرا که آنقدر در داخل ایران بد عمل شده است که دیگر این اتفاقات روى مردم ناراضی به ویژه نسل جوان و روشنفکران تأثیرى ندارد.

🔹سید محمد خاتمى همچنین در تحلیلى کوتاه از عملیات موشکى ایران مقابل اسرائیل، برخى از مزایاى این اقدام را برشمرد و گفت: موقعیتى براى ما در برخورد با اسرائیل پیش آمد که اولا دنیا پذیرفت ایران یک قدرت است و در خاورمیانه، به عنوان یک قدرت برتر حضور دارد و مى تواند بر روى سایر کشورهاى منطقه تأثیرگذار باشد، ثانیا اسرائیل با وجود همه جنایتهایى که کرده، فهمید در حدى نیست که بشود با این قدرت درگیر شود و اگر خداى نکرده جنگى میان این دو کشور رخ دهد، ایران مى تواند لطمات اساسى به آنها بزند و در عین حال از قدرت بازدارندگى و دفاع از خودش هم برخوردار است و مى تواند تهدیدها را دفع کند و ثالثا در میان افکار عمومى مسلمانان جهان به خصوص در منطقه خاورمیانه نسبت به عملیات موشکى ایران علیه اسرائیل هم یک نوع احساس غرور و خشنودى و نیز احترام به جمهورى اسلامى ایجاد شد و آنچه تضعیف شد اسرائیل و سیاست هاى نتانیاهو بود.

🔹وى در ادامه تأکید کرد: اکنون که ایران در چنین موقعیت مثبتى قرار گرفته، ضرورى است جمهورى اسلامى این پیروزى را به فرصتى براى ایجاد یک دیپلماسى فوق العاده فعال در منطقه و جهان تبدیل کند و در گفتگو و مذاکره با کشورهاى منطقه ضمن رفع نگرانى آنها مبنى بر این که تهدیدى براى این کشورها نیست، تأکید نماید که خواهان مشارکت در توسعه و امنیت و آرامش منطقه است.

🔹رئیس دولت اصلاحات اضافه کرد: جمهورى اسلامى چنین گفتگوهایى را هم مى تواند با سایر کشورهاى دنیا داشته باشد و به آنها تأکید کند که به دنبال ایجاد تنش و جنگ نیست و فقط خواسته در پاسخ به تهدیدات اسرائیل و حمله این کشور به کنسولگرى ایران نشان دهد قدرت مقابله دارد.

🔹وى افزود: ایران در ضمن باید یادآور شود همچنان از مردم غزه و حقوق فلسطینیان حمایت مى کند ولى این حمایت به معناى دخالت در سیاست ها و تصمیمات آنها نیست و در عین حالى که به هیچ وجه از درگیرى مستقیم و جنگ با اسرائیل استقبالى نمى کند، با کمک خود کشورهاى منطقه فقط به دنبال مهار جنگ افروزى اسرائیل و امنیت و توسعه و پیشرفت منطقه است.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌نخستین خواهر و برادر راهی مجلس دوازدهم شدند

💢با راهیابی ابوالقاسم جراره به مجلس از تهران، و منتخب شدن فاطمه جراره از حوزه انتخابیه مرکزی هرمزگان شاهد حضور اولین خواهر و برادر در تاریخ مجلس هستیم که توانسته‌اند در یک دوره مجلس در کنار هم بر کرسی نمایندگی مردم تکیه بزنند.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
🔗 ايران اينترنشنال (@IranIntl):
احمد بخشایش اردستانی، عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس، با بیان اینکه «ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده»، به «رویداد۲۴» گفت: «ما به سلاح هسته‌ای رسیده‌ایم، اما اعلام نمی‌کنیم، یعنی سیاست اعمالی ما داشتن بمب هسته‌ای است اما سیاست اعلامی ما حرکت در چارچوب برجام است.»

🔗 Davood Souri (@Davood_Souri):
هیچ استانداردی در این کشور برای سخن گفتن و هزینه تراشیدن برای مردم نیست؟ این موضوعی است که یک عضو سابق باید آن را اعلام کند؟

#عصراندیشه
@Asreandisheh
سرلیست هر سه لیست انتخاباتی در دور دوم مجلس از تهران، یعنی سعید آجرلو(شانا)، سیدنظام موسوی(امنا) و عطا بهرامی(مصاف) رای نیاوردند که نشانه بحران مرجعیت در بین حزب الله است.
اینک فقط طبقه متوسط فاقد مرجع و نماینده نیست، بلکه حزب الله هم دیگر مرجعی ندارد و این یعنی بروز آنومی!

🔗 عبدالرضا داوری 🇮🇷 (@DavariAbdolreza)
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌کنایه رهبر جریان صدر به دولت عراق:
به گوش آنهایی که درحال مذاکره با آمریکا هستند برسانید:
كلا كلا أمريكا

#عصراندیشه
@Asreandisheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📌رئیس ستاد ارتش اسرائیل: مجبور هستیم دوباره در شمال نوار غزه بجنگیم، زیرا اسرائیل استراتژی ندارد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌خرازی: اگر اسرائیل ایران را تهدید هسته‌ای بکند ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر بکنیم

💢رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سومین همایش گفت‌وگوهای ایرانی-عربی با عنوان «برای همکاری و تعامل»:

📌رژیم صهیونیستی با کمک و حمایت آمریکا و اروپا سلاح‌های هسته‌ای را بدست آورده است.

📌ما از سال ۱۹۷۴ خواهان منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای بودیم و هنوزم هم هستیم.

📌اگر اسرائیل کشورهای دیگر را به توان هسته‌ای تهدید کند طبیعتا کشورهای دیگر نمی‌توانند ساکت بنشینند.

📌در مصاحبه‌ای که با الجزیره داشتم اعلام کردم که اگر اسرائیل جسارت بکند و ایران را تهدید هسته‌ای بکند ما ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر بکنیم.

📌ما خواهان سلاح هسته‌ای نیستیم و فتوای رهبر انقلاب نیز بر این اساس هست که تولید و کاربرد سلاح هسته‌ای حرام است ولی اگر دشمن شما را تهدید بکند چه کار باید بکنیم؟ ناچار می‌شویم در دکترین خود تغییر ایجاد بکنیم.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌حالا ثابت کنید همه شما کمتر از یک بیستم نیستید!

📖سرمقاله رسالت:

"همه آمده بودند" این عبارت را معمولا خبرنگاران صداوسیما بعد از انتخابات‌ها، راهپیمایی‌ها و تشییع پیکر چهره‌های شاخص می‌گویند. اصلا چرا خجالت بکشیم؟ الآن هم بگوییم همه آمده بودند؛ همه رأی‌های تکلیفی؛ این درحالی‌است‌که از بقیه صنف‌های رأی‌دهنده، چشم‌پوشی می‌کنم. بیایید فرض کنیم همه کسانی‌که در تهران رأی دادند از باب عمل به واجب و تکلیف بوده است؛ این گزاره، خیلی وضع را بحرانی‌تر جلوه می‌دهد! بیش از ۹۰ درصد تهرانی‌ها کاری به واجب و تکلیف و تبلیغات در رسانه‌ها و توصیه بزرگان ندارند و این بیش از زنگ خطر است؛ این یعنی زنگ خطر مدت‌هاست دارد سروصدا می‌کند اما انگارنه‌انگار.

بهترین راه که از فرط استفاده، نخ‌نما شده این است که رسانه را به‌عنوان مرغ عزا و عروسی سر ببریم و بعدازاین قربانی، امیدوار باشیم مسئله «جمع» شود؛ فرض که جمع شد، اما باید یقین داشته باشید که مسئله «حل» نخواهد شد.

وقتی می‌نوشتیم «مردم» یعنی «همه مردم» عائله حکومت‌اند و عده‌ای ما و‌ نگاهمان را تخریب می‌کردند باید پاسخگوی این فاجعه باشند. حالا باید ثابت کنید «همه» شما خوش‌بینانه کمتر از یک‌دهم و واقع‌بینانه، یک‌بیستم نیستید!
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌تعلیق قانون اساسی کویت؛ چرا انحلال پارلمان برای امیر کافی نبود

🔸 محمود پوررضائی فشخامی
🔹 دانشجوی دکتری حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبائی

امیر کویت دیروز پارلمان این کشور را منحل کرد و اجرای بخش‌هایی از قانون اساسی را برای مدتی که وعده داده شده است بیش از چهار سال طول نخواهد کشید، به حالت تعلیق درآورد.

انحلال پارلمان پدیده‌ای به نسبت رایج در کویت است. جذابیت ماجرا در بخش‌های معلق‌شده قانون اساسی است:

مواد به حالت تعلیق‌درآمده از قانون اساسی به این شرح است: ماده 51، بندهای دو و سه ماده 65، بند 2 ماده 71 و مواد 79، 107، 174 و 181

شاهکار امیر تازه‌به‌تخت‌نشسته کویت را می‌توان در توقف اجرای ماده 181 دانست. طبق این ماده، «هیچ حکمی از این قانون اساسی را نمی توان معلق کرد مگر در زمان حکومت نظامی در حدودی که قانون معین می‌کند. اخلال در جلسه مجلس ملی در آن مدت و یا تضییع مصونیت نمایندگان آن، در هیچ شرایطی جایز نیست.»

در واقع، از آنجا که موجبات اعلام حکومت نظامی (شرایطش در ماده 69 قانون اساسی آمده است) وجود نداشت و افزون بر این، نمی‌توان در دوره تعلیق قانون اساسی، پارلمان را منحل کرد، ماده 181 مانع از تعلیق قانون اساسی می‌شد. بنابراین امیر کویت خودِ ماده 181 را تعلیق کرد تا بتواند برای تعلیق مواد دیگر قانون اساسی برای خود محمل به ظاهر قانونی فراهم کند.

این اقدام نشان می‌دهد چه خام‌اندیشانه بود که هنگام بازنگری قانون اساسی ایران در سال 1368 گمان کردند اگر در اصل 176 (بازنگری قانون اساسی) بخش‌هایی از قانون اساسی را «تغییرناپذیر» اعلام کنند، دست‌نخورده می‌ماند یا در اصل 12 قانون اساسی (دین و مذهب رسمی) مصوب سال 1358 مقرر کردند: «این اصل الی‏ الابد غیرقابل تغییر است».

امیر کویت همچنین ماده 174 قانون اساسی را معلق کرد؛ چراکه دستش را برای بازنگری در قانون اساسی در غیاب مجلس می‌بست. مطابق این ماده، امیر یا یک‌سوم نمایندگان حق پیشنهاد بازنگری در قانون اساسی را دارند. اما نکته مهم آن است که اکثریت مجلس باید ضرورت و موضوع بازنگری را تصویب کند.

همچنین در ادامه این ماده آمده است که پس از تصویب اصل و موضوع بازنگری، طرح پیشنهادی باید ماده به ماده در مجلس مورد بحث قرار گیرد و برای تصویب به دو‌سوم رأی نمایندگان نیاز دارد. حالا شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح با تعلیق ماده 174 قانون اساسی خود را از این قید هم رهانده است تا بتواند بدون رأی مجلس، قانون اساسی را تغییر دهد.

ماده 107 قانون اساسی هم به این دلیل تعلیق شد که امیر کویت را مکلف می‌ساخت پس از انحلال پارلمان، ظرف دو ماه برای انتخاب نمایندگان جدید مجلس انتخابات برگزار کند و اگر چنین نمی‌کرد، مجس منحل‌شده دوباره اعتبار پیدا می‌کرد.

حالا که قرار نیست پارلمان جدید به این زودی‌ها تشکیل شود،تکلیف قانونگذاری چه می‌شود؟

اینجا بود که امیر کویت تعویق مواد 51 و 79 قانون اساسی را هم به فهرست خود اضافه کرد. بر اساس ماده 51، صلاحیت قانونگذاری مشترکاً بر عهده امیر و مجلس ملی قرار دارد و مطابق ماده 79 قانون اساسی، «هیچ قانونی صادر نمی‌شود مگر اینکه به تصویب مجلس ملی و تأیید امیر برسد.».

پس از آنکه شیخ مشعل اجرای این دو ماده از قانون اساسی را در ماده 2 فرمان سلطنتی‌اش به حالت تعلیق در آورد، در ماده 4 این فرمان مقرر کرد که از این پس قوانین از طریق فرمان سلطنتی صادر می‌شود و چون بر اساس بند 2 ماده 71، قوانین صادرشده از سوی امیر در دوره فترت مجلس (زمان میان دو اجلاسیه یا هنگام انحلال مجلس)، سرانجام باید به تصویب پارلمان برسد (اگر بین دو اجلاسیه مجلس باشد، ظرف 15 روز و اگر در دوره انحلال مجلس باشد، در اولین جلسه مجلس بعدی)، این بخش از قانون اساسی هم تعلیق شد.

پی‌نوشت: امیر کویت دیروز در حالی پارلمان این کشور را منحل کرد که این دوره پارلمان هنوز یک جلسه هم برگزار نکرده بود. شیخ مشعل زمستان 15فوریه 2024 (26 بهمن 1402) پارلمان را به دلیل آنکه نمایندگانش در نطق‌ها و اظهار نظرهایشان، احترام او را نگه‌ نمی‌دارند، منحل کرده بود. انتخابات دوره جدید پارلمان 4 آوریل 2024 (16 فروردین 1403) برگزار شده بود اما گویا ترکیب مجلس جدید نیز باب میل امیر نبود و ترجیح داد پیش از افتتاح مجلس جدید، آن را منحل کند.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
تنها برای فعالان توییتری و گروه‌های سیاسی تلگرامی است که بحثی هست در باره این که آیا حماسه روز جمعه،برای  ۸ درصدی است که رای دادند یا ۹۲درصدی که رای ندادند! برای معترضینی که رای ندادند، انگار اخبار انتخابات کشور دیگری است. آنها اساسا نظام سیاسی را رها کرده‌اند؛ انتخابات هم با آن.

🔗 Javadi Yeganeh جوادی یگانه

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌هشدار درباره سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در صنعت نفت و خرید بانک / دارید راه فساد را باز می‌کنید

💢روزنامه خراسان نوشت:

📌 اگر مدل ورود صندوق توسعه ملی به پروژه های نفتی بدون ورود مستقیم و مالکانه در بالادست باشد و این ورود در قالب بازگشت سرمایه گذاری در بالادست این صنعت و تزریق منابع آن به پایین دست و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز در قالب تکمیل زنجیره محصولات پیشرفته پتروشیمی یا سرمایه گذاری در طیف وسیعی از پروژه های بهینه سازی مصرف سوخت باشد، می توان مدلی برای فعالیت صندوق توسعه ملی تعریف کرد که در چرخه بنگاه داری گرفتار نشود چرا که در غیر این صورت و با باز شدن مسیر بنگاه داری و تبدیل صندوق توسعه ملی با سرمایه ۱۵۰ میلیارد دلاری به اَبَربنگاه دار جدید اقتصاد ایران، مسیر فسادها و عدم شفافیت هایی گشوده خواهد شد که مواجهه با آن سخت و هزینه زا خواهد بود.


#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌رتبه‌ی جهانی برترین دانشگاه‌ های ایران در سال ۲۰۲۴

براساس نظام رتبه بندی QS

۱- دانشگاه صنعتی شریف ۳۳۴
۲- دانشگاه تهران ۳۶۰
۳- دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۳۷۵
۴- دانشگاه علم و صنعت ۴۵۱
۵- دانشگاه شیراز ۶۸۱-۶۹۱
۶- دانشگاه شهید بهشتی ۹۵۱-۱۰۰۰
۷- دانشگاه فردوسی مشهد ۱۰۰۱-۱۲۰۰

🔗 رسول جعفریان (@jafarian1964)

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌در نقد اعتماد به نفس کاذب انقلابیون تواب

📖مجتبی نجفی: بامزه ترین سوژه ها،انقلابیون پنجاه و هفتی اند که زبان به معذرت خواهی از محمدرضا شاه باز می‌کنند. اینها اگر همان دوران انقلاب در شناخت روحانیت و حکومت شاه و نوع برخورد با مسایل عمومی اشتباه داشتند، امروز در باز کردن در توبه از دیکتاتوری، به همان مسیر می روند.

می دانید مساله چیست؟ مساله این است که می خواهند ما را در یک دو راهی یا "با شاه یا علیه شاه" قرار دهند. در حالی که بسیاری از آنها آن زمان نه مساله را از زاویه ضرورت دموکراسی و مشروطیت به معنای محدود کردن قدرت شاه مطلقه که از نظرگاه های دیگری می دیدند که نتیجه اش با تغییر نظام نه دموکراسی به عنوان شیوه زیست جمعی که جایگزین کردن یک استبداد با استبدادی بدتر شد. انقلابیون تواب آن زمان توان درک مسایلی مانند عرصه عمومی باز، ضرورت دموکراسی و عدم اعتماد به روحانیت بیگانه با مفاهیمی مانند "تکثر" را نداشتند اما این توّابین باز هم از همان اعتماد به نفس سابق برخوردارند در این معنا که گمان می کنند چون دیروز اشتباه کرده اند امروز اشتباهشان را تکرار نمی‌کنند، دریغ از اینکه اگر در زمان احساسات انقلابی تان بر مسیر اشتباه گام برداشتید، امروز هم بر همان مسیرید،چون استبداد زده اید و در منطق این" استبداد بهتر است یا آن استبداد"گرفتار شده اید و هنوز هم معنا و طعم مشروطیت در معنای عام یعنی حاکمی که مطلق نباشد،شهروند صاحب مملکت و حاکمیت قانون به روز شده برآمده از اراده اکثریت با حفظ حقوق اقلیت را درک نکرده اید برای همین از دیکتاتوری که خود بخشی از مشکل تاریخی ما بوده عذرخواهی می‌کنید در حالی که شاه فقید هم اگر در یک اصل با شما همگامی داشت،دست کم انگاری قدرت روحانیت بود،برای همین به جان جریانهای سیاسی افتاد و مسجد را به حزب ترجیح داد و به تقویت روحانیت همت گماشت به خیال اینکه خطر اصلی نه از آخوند که از روشنفکر فرنگ رفته است.

انقلابیون تواب،اجازه بدهید ما نفس بکشیم هم شما و هم شاهتان جز مشکل بوده اید و هیچ کدامتان راه حل نبوده اید. اگر شما حقانیت به معنای شناخت صحیح اوضاع سیاسی و مساله های اصلی زمان را نداشته اید،دلیلی بر این نیست که شاه مغضوبتان داشته. آینده توسعه یافته ایران از ابر انسان ها نخواهد گذاشت. همه نیروهایی که از اصل مشروطیت عدول کردند، در پیشگاه تاریخ شرمنده و شکست شما و شاهتان تنها درس عبرتی برای نسل های جوان است که مسیر توسعه متوازن این کشور بدون دموکراسی،جمع کردن وحدت و کثرت، فرهنگ شهروندمداری به معنای شهروند صاحب عرصه عمومی متکثر ممکن نیست. ابرانسان ها آزمون پس داده اند ما به انسان های خُرد نیازمندیم،صاحبان واقعی این مملکت.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌بسته صرفه جویی دولت ترکیه:

-در تمام بخش های دولتی ترکیه به مدت 3 سال هرگونه خرید ساختمان،خودرو و وسایل ممنوع است.
-استفاده از خودروهای خارجی در طول 3 سال آینده پایان خواهد یافت و پرداخت هر گونه پاداش به اعضای هیئت مدیره شرکتهای دولتی ممنوع است.
- سفر و ماموریت خارجی فقط برای واخ

🔗 Ali Heydari (@alih6441)
#عصراندیشه
@Asreandisheh
سرانه مصرف سم در محصولات کشاورزی به ازای هرنفر ۴۰۰ گرم و میزان مصرف کود شیمیایی از ۲/۵ به ۳/۵ میلیون تن در ده سال گذشته افزایش یافته.نیترات و کادمیوم در سموم و کودهای شیمیایی به شدت سرطان زا و موثر بر غدد و اختلالات تیروئید و کلیه است. ویژه کودکان. مصرف نیترات در اتحادیه اروپا به شدت محدود و کنترل شده است با قوانینی سخت گیرانه.کیفیت روغن و برنج تولیدی در داخل ایران قابل قبول است اما واردات برنج و روغنهای غیر استاندارد در سالهای اخیر باعث نا امن شدن بازار پر مصرف این محصولات شده.در این مورد حتی نهادهای ناظر در تقلب ومخدوش کردن اطلاعات سلامت همدست اند.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
HTML Embed Code:
2024/05/14 14:39:02
Back to Top